Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το πρόγραμμα του θερινού δημοτικού κινηματογράφου στη Λαμία

Οι προβολές του Θερινού Κινηματογράφου Λαμίας 2012 ξεκίνησαν την Πέμπτη 26-7/2012 και θα συνεχιστούν έως και 29-8-2012.
Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 21.300 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών και στοιχεία για τις ταινίες που θα δούμε:



Πέμπτη 26-07-2012 έως Κυριακή 29-07-2012: Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ
Δευτέρα 30-07-2012 έως Τετάρτη 01-08-2012: Ο ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΗΠΟΣ
Πέμπτη 02-08-2012 έως Κυριακή 05-08-2012: ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
Δευτέρα 06-08-2012 έως Τετάρτη 08-08-2012: ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ
Πέμπτη 09-08-2012 έως Κυριακή 12-08-2012: ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΛΥΝ
Δευτέρα 13-08-2012 έως Τετάρτη 15-08-2012: ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Πέμπτη 16-08-2012 έως Κυριακή 19-08-2012: ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Δευτέρα 20-08-2012 έως Τετάρτη 22-08-2012: ΤΖΕΙΝ ΕΥΡ
Πέμπτη 23-08-2012 έως Κυριακή 26-08-2012: ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ
Δευτέρα 27-08-2012 έως Τετάρτη 29-08-2012: Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ


H ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ 26/7- 29/7/2012

Πρωταγωνιστούν:
Meryl Streep, Jim Broadbent, Richard E. Grant, Antony Head, Roger Allam

Σκηνοθεσία: Phylida Lloyd

H Margaret Thatcher (Meryl Streep) είναι μια γυναίκα σύμβολο για την παγκόσμια πολιτική σκηνή του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, κερδίζοντας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις για λογαριασμό του συντηρητικού κόμματος. Της αποδόθηκε το πρωσονύμιο «Σιδηρά Κυρία» (εξ ου και ο τίτλος), λόγω της άτεγκτης στάσης της απέναντι στα συνδικάτα και τη Σοβιετική ΄Ενωση. Το «The Iron Lady» είναι μια ματιά πάνω στη ζωή της αμφιλεγόμενης Margaret Thatcher, μιας γυναίκας την οποία συνήθως απεχθάνονται οι προοδευτικοί και θαυμάζουν οι συντηρητικοί. Η προσοχή της ταινίας επικεντρώνεται στο υψηλό τίμημα που απαιτεί η κατάκτηση της πολιτικής δύναμης.

Ο ΖΩΟΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΗΠΟΣ 30/7-1/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Mατ Ντέιμον, Σκάρλετ Γιοχάνσον

Σκηνοθεσία: Κάμερον Κράου

΄Ενας πατέρας, ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο, ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο ν΄αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους ζωή.


ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ – THE DESCENDANTS 2/8-5/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Ο Μακ Κινγκ, ένας αδιάφορος σύζυγος και πατέρας δύο κοριτσιών, αναγκάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν και να δει το μέλλον με διαφορετική ματιά, όταν η σύζυγός του τραυματίζεται σοβαρά σε ένα ατύχημα με ένα σκάφος. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης του Ματ με τις κόρες του, ενώ ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα.


ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ 6/8- 8/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Antonio Banderas, Marisa Paredes, Elena Anaya, Jan Cornet, Roberto Alamo, Blanca Suarez

Σκηνοθεσία:
Πέδρο Αλμοδοβάρ

O Pedro Almodovar έρχεται για άλλη μια φορά να καταπλήξει τα πλήθη με τη νέα του ταινία, Το Δέρμα που Κατοικώ. Με την ταινία του αυτή επιστρέφει στο φιλμ νουάρ το οποίο είχε προσεγγίσει και στο παρελθόν. Μετά από είκοσι χρόνια ξανασυνεργάζεται με τον Antonio Banderas, που ενσαρκώνει τον ρόλο ενός πλαστικού χειρουργού, που δεν διστάζει να τρέψει σε πειραματόζωα τους ανθρώπους προκειμένου να εξελίξει τις έρευνές του πάνω στο δέρμα.


ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΛΥΝ 9/8 - 12/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Emma Watson, Julia Ormond

Σκηνοθεσία:
Simon Curtis

O ευγενής Colin Clark (Eddie Redmayne) προσλαμβάνεται ως τρίτος βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία του Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh). Eκεί θα γνωρίσει την αινιγματική και σύμβολο του σεξ. Marilyn Monroe . Η γοητεία της είναι ακαταμάχητη και μονάχα με την παρουσία της παραλύει σχεδόν τους πάντες. Όμως οι σχέσεις της με τον συμπρωταγωνιστή και σκηνοθέτη της είναι πολύ έντονες. Ο Collin καλείται να παίξει τον ρόλο του πυροσβέστη. Η προσοχή που κερδίζει από την ευάλωτη και γοητευτική Marilyn, τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τις φιλοδοξίες του και τον εαυτό του και να βυθιστεί στην μαγεία της. Η διάρκεια των γυρισμάτων είναι γι αυτόν οι πιο περίεργες και οι πιο όμορφες μέρες της ζωής του…


ΜΙΑ ΜΕΡΑ 13/8 - 15/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Anne Hathaway, Jim Sturgess, Tom Mison, Jodie Whittaker, Patricia Clarkson

Σκηνοθεσία:
Lone Scherfig

Ο Dexter και η Εmma συναντιούνται την νύχτα της αποφοίτησής τους από το κολλέγιο. Τους συναντάμε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα, στις 15 Ιουλίου, σε ένα άτυπο έλεγχο των ζωών τους. Κάποιες από αυτές τις χρονιέρ ο Dexter και η Emma είναι μαζί, ενώ άλλες τους παρατηρούμε χωριστά. Η Emma είναι έξυπνη αλλά η επιτυχία δεν έρχεται εύκολα στην καριέρα της, ενώ ο Dexter έχει τον τρόπο του στην καριέρα και τις γυναίκες. Σε μια διάρκεια είκοσι χρόνων οι ζωές τους παίρνουν αποκλίνουσα πορεία καθώς γνωρίζουν άλλους ανθρώπους, όμως μήπως τελικά θα καταλάβουν ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον;



ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 16/8 - 19/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Keira KnightleyViggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel, Sarah Gadon

Σκηνοθεσία: David Cronenberg

Η σχέση του Sigmund Freud (Viggo Mortensen), πατέρα της ψυχανάλυσης και του Carl Jung (Michael Fassbender), ενός από τους σημαντικότερους μαθητές του, σκιαγραφείται μέσα από τη σχέση του δεύτερου με μία ασχθενή του., Ο λόγος για την Ρωσίδα Sabina Spielrein(Keira Knightley), η παρουσία της οποίας έμελε συμφωνα με την ταινία πάντα να επηρεάσει τόσο τις θεωρίες των δύο ανδρών, όσο και το χώρο της παιδοψυχολογίας


ΤΖΕΙΝ ΕΥΡ 20/8 - 22/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Μια Βασίκοφσκα, Μαικλ Φασμπέντερ, Τζέιμι Μπελ, και Τζούντι Ντεντς

Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μες στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ράισεστερ, ιδιοκτήτοη του απομονωμένου και επιβλητικού σπιτιού στο οποίο εργάζεται. Όμως τίποτα στους άγριους βάλτους του Θόρντφιλντ δεν είναι αυτό που φαίνεται καθώς ο Ράισεστερ προσπαθεί να κρύψει σκοτεινά μυστικά και προδοσίες. Έτσι η Τζέιν πρέπει να επιστρατεύσει όλη την υπομονή, το θάρρος και τη βαθιά αφοσίωσή της, προκειμένου οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να βρουν την ευτυχία.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ 23/8 - 26/8/2012

Πρωταγωνιστούν
Τζον Κιούζακ, Λιουκ ΄Εβανς, ΄Αλι Σιβ, Μπρέντον Γκλίζον

Σκηνοθεσία: Τζέημς Μακ Τάιγκ

Οι μακάβριες και ανατριχιαστικές ιστορίες του Έντγκαρ ΄Αλαν Πόε ζωντανευουν με κάθε – θανατερή – λεπτομέρεια σ΄ένα στιλιζαρισμένο, γοτθικό θρίλερ με τον Τζον Κιούζακ στο ρόλο του διαβόητου συγγραφέα με την «κακή» φήμη. Όταν κάποιος διαταραγμένος νους αρχίζει να διαπράττει φρικιαστικά εγκλήματα εμπνευσμένος από τις σκοτεινές ιστορίες του Πόε, ένα αστυνομικός από τη Βαλτιμόρη θα συνεργαστεί με τον Πόε, σε μια προσπάθεια να μπουν μέσα στο μυαλό του κατά συρροήν δολοφόνου, με σκοπό να τον σταματήσουν προτού κα΄νει πραγματικότητα όλες τις κτηνώδεις ιστορίες. Έτσι ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού, που κορυφώνεται όταν η αγαπημένη του Πόε ΄Εμιλι, γίνεται ο επόμενος στόχος….


Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ 27/8 - 29/8/2012

Πρωταγωνιστούν:
Bruce Willis, Edward Norton, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Jason Schwartzman, Harvery Keitel

Σκηνοθεσία:
Wes Anderson

Το καλοκαίρι του 1965 και στις ακτές της Νέας Αγγλίας δύο μικρά παιδιά ερωτεύονται, υπογράφουν ένα μυστικό συμβόλαιο και ξεκινούν για μια περιπέτεια μέσα στη ζούγκλα. Ενώ έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για την ανεύρεση και σύλληψή τους, μια καταιγίδα θα αλλάξει δραματικά το όλο σκηνικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου