Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Υπεύθυνοι Οργανισμοί & Ενεργοί Πολίτες» Ό,τι πράξεις, θα εισπράξεις

In Action οι υπεύθυνοι οργανισμοί, In Action και οι ενεργοί πολίτες. Αυτό είναι το κυρίως μήνυμα αλλά και η στάση ζωής που καλούμαστε να έχουμε, πολύ περισσότερο αυτήν την εποχή, μια εποχή που οι οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές της χώρας μας δε μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Ξεκινώντας από τις απλές, καθημερινές κινήσεις υπευθυνότητας των πολιτών και φτάνοντας μέχρι τις μεγαλύτερες έμπρακτες ενέργειες σε επίπεδο οργανισμών, περνάμε από το ατομικό στο συλλογικό επίπεδο, χωρίς διακρίσεις, αλλά με ένα κοινό όραμα: την κοινωνική συνοχή και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αφορμή για το παρόν θέμα αποτελεί η Eιδική Έκδοση «In Action: Υπεύθυνοι Οργανισμοί & Ενεργοί Πολίτες» του QualityNet Foundation που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουλίου με την Καθημερινή της Κυριακής. Ενημερωνόμαστε, παραδειγματιζόμαστε, ακολουθούμε και επιβραβεύουμε τις σωστές πρωτοβουλίες με τη συμμετοχή μας σε δράσεις.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Δύο ισχυροί πόλοι που ενώνονται μεταξύ τους με ένα ακόμα πιο ισχυρό «&» να τους ‘δένει’.
Γιατί; Γιατί η υπευθυνότητα δε μπορεί να είναι μόνο ατομική ή μόνο συλλογική. Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα έρθουν μόνο αν οι δύο πόλοι λειτουργήσουν συμπληρωματικά, με συνεργατικές και στοχευμένες κινήσεις.
Από τη μία πλευρά, ο ενεργός πολίτης,
μόνος του ή σε συνδυασμό με άλλους ενεργούς πολίτες, μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για μεγάλες αλλαγές. Η ιστορία άλλωστε έχει δείξει ότι πολλές μεγάλες «επαναστάσεις» ξεκίνησαν από μεμονωμένες πρωτοβουλίες.
Από την άλλη, οι Υπεύθυνοι Οργανισμοί,
δηλαδή φορείς, κυβερνητικές ενώσεις, εταιρείες, ΜΚΟ, οι οποίοι -με τα μέσα που διαθέτουν- βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη και αναλαμβάνουν την οργάνωση των πρωτοβουλιών με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στις σελίδες της έκδοσης, θα βρείτε επιτυχημένα προγράμματα και καλές πρακτικές οργανισμών και χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη σωστή οδική συμπεριφορά, στη σημασία της πρόληψης στην υγεία, στην πρόσβαση ακριτικών περιοχών στο διαδίκτυο και στην ασφαλή πλοήγηση σε αυτό, στη συμβολή της τέχνης στη συναισθηματική νοημοσύνη και στην εκπαίδευση για ισορροπημένη διατροφή.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία αναδεικνύει τη συνεισφορά της στα κοινά, γιατί άλλωστε η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα δε μπορεί να εδραιωθεί δίχως την επιχειρηματική υπευθυνότητα. Γιατί όπως λέει ο σοφός λαός…
Ό,τι πράξεις, θα εισπράξεις

http://www.qualitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου