Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σε ψηφιακή μορφή και σε κοινή θέα η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 μικτό κλιμάκιο στελεχών τριών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου προχώρησε σε ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της υπ’ αρ. 827/2011 Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Βόλου για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης των κοινοχρήστων χώρων.

Συγκεκριμένα υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Πολεοδομίας και του Τμήματος Προσόδων, από κοινού, προχώρησαν σε ελέγχους καταστημάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση τους με την Κανονιστική Απόφαση. Ο κοινός αυτός έλεγχος των τριών εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ενώ θα συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση, πέραν των ελέγχων που διενεργεί κάθε υπηρεσία ξεχωριστά σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της.

Ο έλεγχος της Παρασκευής αφορούσε το κέντρο της πόλης του Βόλου και περιορίστηκε στην παροχή συστάσεων και οδηγιών για την τήρηση της κανονιστικής όσον αφορά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και την τοποθέτηση σταθερών εμποδίων σε κοινόχρηστους χώρους.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι βρέθηκαν πολλά καταστήματα, τα οποία παρόλο που είχαν ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα, δεν είχαν υποβάλει καν αίτηση στο Δήμο για την χορήγηση της απαιτούμενης άδειας κατάληψης κοινοχρήστου χώρου. Τα αρμόδια όργανα χορήγησαν προθεσμία μιας εβδομάδας στους καταστηματάρχες, προκειμένου να συμμορφωθούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κανονιστικής απόφασης. Παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες με πιο εντατικό ρυθμό την διαγράμμιση των χώρων κάθε καταστήματος που θα υποδεικνύει τον χώρο για τον οποίο έχει λάβει άδεια και προβλέπεται να αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα σχέδια που υποβάλλουν οι καταστηματάρχες σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, ξεκίνησαν και αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, προκειμένου για πρώτη φορά να αποκτηθεί μια βάση δεδομένων σχετικά με την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και για να είναι αποτελεσματικότερος και διαφανέστερος ο έλεγχος.
http://otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου