Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών την Κυριακή στο Πλατανόδασος Μεξιατών‏

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος
 «γνωρίζουμε τις ομορφιές του Δήμου μας περπατώντας»
Μετά την όμορφη πεζοπορία στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, αυτή τη φορά προγραμματίζουμε για την Κυριακή 27 Μαίου την επίσκεψη και πεζοπορία στο Πλατανόδασος των Μεξιατών.

Λίγα λόγια για το χώρο
Το Πλατανόδασος των Μεξιατών είναι στη νότια πλευρά της παραποτάμιας περιοχής του Σπερχειού, που εκτείνεται από τη γέφυρα Λουτρών Υπάτης μέχρι τη γέφυρα των Κομποτάδων και αποτελεί τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλης οικολογικής και οικονομικής αξίας.

Όλο το παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού είναι ενταγμένο στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και αποτελεί δημόσια δασική γη, στην οποία επιβιώνει ένα από τα λιγοστά εναπομείναντα παραποτάμια πλατανοδάση της Φθιώτιδας.

Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Λαμία και τα γειτονικά χωριά, γι΄ αυτό και την επισκέπτονται πολλοί περιπατητές, φυσιολάτρες, μαθητές σχολείων αλλά και κυνηγοί, λαθροϋλοτόμοι, εργολάβοι παράνομης αμμοληψίας και καταπατητές εκτάσεων. Επίσης, αποτελεί εύκολη λύση για την ανεξέλεγκτη απόθεση κάθε είδους σκουπιδιών και μπάζων…

Για την πορεία
Η πεζοπορία είναι διάρκειας τριών (3) ωρών περίπου σε συνολικό μήκος μονοπατιών 13 χιλιομέτρων και μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Η συνάντηση μας θα γίνει στις 10 το πρωί, στο χώρο Τεχνών και Πολιτισμού «η ΧΩΡΑ», που βρίσκεται ανάμεσα στις Μεξιάτες και τα Λουτρά Υπάτης, από όπου θα ξεκινήσουμε και θα επιστρέψουμε ξανά στο ίδιο. Όσοι θελήσουν, θα μπορέσουν να επισκεφτούν στη συνέχεια και το Κεφαλόβρυσο Μεξιατών και να απολαύσουν τις πλούσιες πηγές με τα νερά.

Γνωρίζουμε, απολαμβάνουμε, φωτογραφίζουμε, αποτυπώνουμε τις ομορφιές του Δήμου μας περπατώντας!
-----------------------------------------------------
Πληροφορίες: Γιάννης Κούτσικος τηλ 6937378138
Γιώργος Καλλιώρας τηλ 6978904981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου