Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ποιοί και γιατί δεν θέλουν την μεταστέγαση του 5ου Λυκείου Λαμίας;

Η έξωση του 5ου Λυκείου
Δύο περίεργες και ακατανόητες αποφάσεις, που προσπαθούν να ανατρέψουν όλα τα προηγούμενα δεδομένα στην μεταστέγαση του 5ου Λυκείου Λαμίας, έλαβε στην χθεσινή συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαμιέων.
Με την πρώτη αμφισβητείται ευθέως η έκθεση επικινδυνότητας-ακαταλληλότητας του κτηρίου του 5ου Λυκείου που παρήγγειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο,αφού αιτείται νέος έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ με την δεύτερη εξουσιοδοτείται ο νομικός σύμβουλος του Δήμου ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το σχολείο.

Στην ουσία η Επιτροπή Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψιν της όσα συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν ομόφωνα σε τρία Δημοτικά Συμβούλια,σχετικά με την μεταστέγαση του 5ου Λυκείου,ενώ παράλληλα φαίνεται να αδιαφορεί για τον θεσμικό και αποφασιστικό ρόλο του ΤΕΕ καθώς και για την τελεσίδικη απόφαση έξωσης που έχουν στα χέρια τους οι ιδιοκτήτες του κτηρίου(εκκρεμεί η συζήτηση σε λίγους μήνες στον Άρειο Πάγο μετά την αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης της πρώην Νομαρχίας Φθιώτιδας)

Με τους αδέξιους χειρισμούς αυτούς δημιουργούνται σκιές και προβλήματα στην μεταστέγαση του 5ου Λυκείου και έτσι η ορθολογική εκμετάλλευση του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Τανάγρας καθώς και η ίδρυση του 9ου Γυμνασίου Λαμίας βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα,ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται προσπάθεια αλλοίωσης της κρίσης και των αποφάσεων του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Κου Παπαποστόλου για ίδρυση του 9ου Γυμνασίου στους ήδη προβλεπόμενους χώρους, η πλήρης μεταστέγαση και φιλοξενία του 5ου Λυκείου καθώς και η ίδρυση μικρότερης χωρητικότητας 6ου Λυκείου σε ενιαίο χώρο, με την προσθήκη 6 αιθουσών διδασκαλίας(12+6), είναι μία ρεαλιστική λύση που ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες στην περιοχή αλλά και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά την μεταφορά του 5ου Λυκείου στον δικό του χώρο.

Σίγουρα πάντως θα πρέπει τα προσωπικά συμφέροντα να παραμεριστούν, οι έντονες αντιπαραθέσεις να αμβλυνθούν και να υπάρξει κοινά αποδεκτή βιώσιμη απόφαση που θα επικυρωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28 Μαΐου 2012.

Π.Σ.

Δείτε σχετικά:
Ερώτηση της Πρωτοβουλίας για την μεταστέγαση του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας
Αγνοείται και ακυρώνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας!
Καταγγελία για την μη ίδρυση 9ου Γυμνασίου στην Λαμία
Συγκλονίζει ο αγώνας των μαθητών του 5ου Λυκείου !

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/5/12, 11:27 π.μ.

    Οι καρεκλοκενταυροι της Δευτεροβάθμιας οι οποίοι βρήκαν και συνήγορο στο πρόσωπο του αδεκαστου και αδιαφορου δημοσιογράφου Κ. Παλαμιωτη ! Με γεια τους , κοντός ψαλμός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή