Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 περνάει από τη Λαμία

Οκτώ ημέρες θα διαρκέσει επί Ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αμέσως μετά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Πέμπτη 10 Μαΐου το μεσημέρι, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ στην Αρχαία Ολυμπία. Τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, 43 και πλέον πόλεις, 500 λαμπαδηδρόμοι και 8 ημέρες διαδρομής είναι τα στοιχεία με απλά νούμερα, τα οποία θα ισχύσουν μετά την Αφή της Φλόγας στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μέχρι και την παράδοσή της στην Βρετανική Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» στις 17 Μαΐου, ώρα 19:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου το 1896 φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η ίδια η φλόγα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Στόχος είναι να φωτιστούν οι πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού και να «ζεσταθούν» οι καρδιές όλων των ανθρώπων

Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα είναι και η πόλη της Λαμίας την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 όπου θα διανυκτερεύσει και θα φύγει την επόμενη μέρα Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 το πρωί.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. Σπύρος Καπράλος, το σημαντικό στοιχείο θα είναι, ότι όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα :
 1η ημέρα (10/5/12) Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
 2η ημέρα (11/5/12) Θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
 3η ημέρα (12/5/12) Θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.
 4η ημέρα (13/5/12) Θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.
 5η ημέρα (14/5/12) Θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.
 6η ημέρα (15/5/12) Η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
 7η ημέρα (16/5/12) Θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.
 7η ημέρα (16/5/12) Η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου