Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Με αποχή από τις εκλογές απειλούν οι υπάλληλοι σε ΟΤΑ

Διεκδικούν να μην εξαιρεθούν από την καταβολή επιδόματος εκλογικής αποζημίωσης
Αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία, των εργαζομένων στους οργανισμούς Τοπικής αυτοδιοίκησης α' βαθμού, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφόσον δεν αναιρεθεί νομοθετικά η εξαίρεσή τους από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλος, οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να προσέλθουν στην προετοιμασία των εκλογών, ακόμη κι αν διαταχθεί επιστράτευση.Οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ α' βαθμού είναι υπεύθυνοι για την έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια, τη μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια και καλπών, την προετοιμασία εκλογικών κέντρων



κ.α.
Σε γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αύριο, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Σε εξώδικη γνωστοποίηση που απέστειλε η ΠΟΕ- ΟΤΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών και υπ. Οικονομικών, πρόεδρο και μέλη ΔΣ της ΚΕΔΕ, σημειώνεται ότι με τον νόμο 4051/2012 εξαιρούνται της εκλογικής αποζημίωσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αν και είχε υπάρξει, προ της ψήφισης του νόμου, δέσμευση για τροποποίηση της σχετική διάταξης.
Η επιλογή αυτή των υπουργών χαρακτηρίζεται «άδικη και άνιση, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αποχή από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, διεξαγωγή των εκλογών και μεταφορά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν».
Στη σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ σημειώνεται ότι «η απόφαση αποχής από τη διαδικασία των εκλογών θα αναθεωρηθεί μόνο αν συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ α' βαθμού στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της».
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου