Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εκλογικό επίδομα: Τροπολογία εντάσσει και τους υπαλλήλους ΟΤΑ

Τροπολογία με την οποία εντάσσει και τους υπαλλήλους δήμους και περιφερειών στους δικαιούχους του εκλογικούς επιδόματος κατέθεσε μπροστά στον κίνδυνο η ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει σε «μπλόκο» στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης.Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ: «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/».
Να σημειωθεί ότι το ύψος και ο τρόπος καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης αλλά και οι δικαιούχοι, όσοι, δηλαδή, αποδεδειγμένα ασχολούνται με τις εκλογές, θα καθορισθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ υπέρ τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Αριστερά, κατά τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.
Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι εφόσον υπάρξει διακομματική συμφωνία είναι έτοιμος να καταθέσει διάταξη που προβλέπει την ίδρυση Γραφείου Εθελούσιας Επιστροφής μεταναστών στις χώρες τους, αλλά και τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο εξωτερικό μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι για χρόνια στην Ελλάδα.
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου