Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

31 Μαρτίου: «Ώρα της Γης»

Για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιείται σε όλη την Υψήλιο, στις 31 Μαρτίου, η «Ώρα της Γης», με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, με σκοπό τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές. Δήμος Πεντέλης. Ο Δήμος Πεντέλης, έχοντας το περιβάλλον ως κύριο άξονα δράσης, συμμετέχει και πάλι ενεργά στην προσπάθεια του WWF για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.Έτσι, για μια ώρα, από τις 8 και μισή το βράδυ, θα προχωρήσει σε συσκότιση των δημοτικών κτηρίων, των κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, ενώ ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης προτείνει στους δημότες του να συμμετέχουν και αυτοί μαζί του στην «Ώρα της Γης 2012», σβήνοντας τα φώτα στους χώρους τους για μία ώρα.
Δήμος Περιστερίου
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης καλεί όλους τους δημότες το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 20:30, να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα - την Ώρα της Γης, συμβάλλοντας έτσι σ' αυτήν την προσπάθεια της μείωσης του ταχύτατου ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Η "Ώρα της Γης" είναι πλέον θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου, του πλανήτη Γη», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου