Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Λαμία:Πατάτες Νευροκοπίου με 0,30 το κιλό - Πως θα παραγγείλετε

Κίνημα της πατάτας και στη Λαμία...
Οι Συλλογικότητες Λαμίας ως ομάδα εθελοντών – καταναλωτών ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς της περιοχής του Νευροκοπίου – μέσω του συνεταιρισμού – και ανακοινώνουν στη Φθιωτική κοινωνία ότι κατέληξαν σε συμφωνία για αυτοδιάθεση από τους παραγωγούς – παρακάμπτοντας τον μεσάζοντα – 27 τόνων πατάτας σε πρώτη φάση, στην τιμή των 0,30 ευρώ το κιλό.
Πώς γίνονται οι παραγγελίες:Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα κιόλας μέσω της ειδικής φόρμας – όπως γίνεται μέχρι στιγμής και με το μέλι – που βρίσκεται στη διεύθυνση των Συλλογικοτήτων syllogikilamia.wordpress.com
Όσοι δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους σε καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας. Τα καταστήματα των εθελοντών των Συλλογικοτήτων που έχουν ανακοινωθεί είναι τα εξής: 1. ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 20, MATERNITY (Κέντρο Λαμίας) - 2. ΑΘΗΝΩΝ 63, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ – ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΪΝΗΣ (Νέα Άμπλιανη). Οι συσκευασίες του προϊόντος θα είναι 30κιλες, δηλαδή 9 ευρώ τα 30 κιλά. Μικρότερες συσκευασίες θα ανέβαζαν το κόστος αφού η συσκευασία κοστίζει 0,18 ευρώ. Γι΄αυτό το λόγο όπως και στις περισσοτερες περιοχές της χώρας που έχει γίνει αυτοδιάθεση της πατάτας καταλήξαμε σε αυτή τη συσκευασία των 30 κιλών.

Οι πατάτες που θα αυτοδιαθέσει ο παραγωγός είναι σοδειάς Φθινοπωρινής (Σεπτεμβρίου). Αυτό το διευκρινίζουμε γιατί έχει αρχίσει μια επίθεση δυσφήμησης από τους μεσάζοντες σχετικά με τις πατάτες που αυτοδιατίθενται το τελευταίο διάστημα από κινήσεις καταναλωτών και δήμων. Λένε ότι οι πατάτες αυτές ήταν στα ψυγεία και ότι όσοι πήραν τους σάπισαν και ότι δεν είναι καλής ποιότητας κλπ. Απαντάμε: Ψέματα! Κλείστε τα αυτιά σας στις φήμες! Οι πατάτες Νευροκοπίου είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Οι Συλλογικότητες Λαμίας δεν θα πουλήσουν πατάτες όπως δεν πουλάνε και κανένα άλλο προϊόν. Τις πατάτες και όλα τα προϊόντα τα αυτοδιαθέτει ο παραγωγός με δική του ευθύνη.

Οι Συλλογικότητες Λαμίας είναι απλώς μια πρωτοβουλία ενεργών καταναλωτών – πολιτών που έχει ως στόχο να πείσει τους συμπολίτες καταναλωτές να προασπίσουν τα δικαιώματά τους μέσω μαζικών παραγγελιών με απευθείας επαφή με τον παραγωγό. Στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται εις βάρος μας είμαστε εμείς οι καταναλωτές και οι παραγωγοί τα μόνα θύματα και πρέπει με κάποιον τρόπο να επιβιώσουμε. Δεν μας περισσεύουν για να αγοράζουμε προϊόντα του τόπου μας – που διαθέτει τα πάντα και σε άριστη ποιότητα – (πόσο μάλλον εισαγόμενα) σε τιμές χρυσού.

Κάποιες λεπτομέρειες ακόμα για την τεκμηρίωση και για να μην υπάρχει κανενός είδους αμφισβήτηση:

Η ποικιλία της πατάτας που θα αυτοδιαθέσει ο παραγωγός είναι banba. Πρόκειται για ποικιλία αρίστης ποιότητας, ιδανική για βιολογικές καλλιέργειες. Παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας για την καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών:
ΒΑΝΒΑ
Ποικιλία µε πολύ µεγάλη παραγωγή.
Έχει οµοιόµορφο σχήμα επίμηκες οβάλ­ µε χρώμα επιδερμίδας φωτεινό κίτρινο και κίτρινη σάρκα.
Παράγει μεγάλο ποσοστό εµπορεύσιµων κονδύ­λων.
Είναι ανθεκτική στον περονόσπορο φυλλώματος. στην ακτινοµύκωση, στη σπογγοσπορίωση, στον χρυ­σονηµατώδη.
Αντέχει σε ξηρές συνθήκες, στα μηχανικά χτυπη­µατα και έχει μεγάλη διατηρησιµότητα στην αποθήκη.
Κατάλληλη για γενική χρήση (τηγάνι, φούρνο).
Ιδανική για Βιολογική καλλιέργεια.
Βιολογικός κύκλος: Μεσοπρώιµη (125 ημερών). (Αυτό σημαίνει το πότε μπορεί να τις συλλέξει ο παραγωγός)

Συλλογικότητες Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου