Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Σερφάρω, δεv ρισκάρω»

Μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς για να ενημερωθούν σχετικά με τις παγίδες στο Διαδίκτυο και, παράλληλα, για να καταθέσουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους. Η εκδήλωση με θέμα «Youth Online Safety: Σερφάρω, δεν ρισκάρω» διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την εταιρία σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».Εξάλλου, μαθητές από το Γυμνάσιο - Λύκειο Καμπάνη Κιλκίς, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων και το Γενικό Λύκειο Λάρισας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση και να παρέμβουν.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), απηύθυναν ο κ. Φώτης Δραγανίδης, διευθυντής Ακαδημαϊκού Τομέα της Microsoft Ελλάς, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Οι βασικοί ομιλητές, Τινίτα Γεωργαντζή, διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εμπειρίας Πελατών και Βαγγέλης Πτερνέας, ειδικός Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών της Microsoft Ελλάς, εξήγησαν τους τρεις βασικούς πυλώνες της πλοήγησης στο Διαδίκτυο: την ασφάλεια του υπολογιστή (security), την προστασία των προσωπικών δεδομένων (privacy) και την προσωπική ασφάλεια (safety).

Ειδική μνεία έγινε στα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η Microsoft μέσω του Microsoft MSN σε 27 χώρες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν οι διαδικτυακοί χρήστες για την προστασία τους κατά την πλοήγηση. Ειδικά στην Ελλάδα και στην ηλικιακή κατηγορία των νέων (14-24 ετών), ένα αρκετά υψηλό ποσοστό 64% δήλωσε ότι ενημερώνεται για τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει, προκειμένου να αποφύγει την αλίευση προσωπικών δεδομένων.

Αντίθετα, μόλις το 37% των νεαρών Ελλήνων χρηστών δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα, προκειμένου να περιορίσει το ποσοστό των προσωπικών πληροφοριών που καθιστά διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

Ακολούθησαν δύο διαδοχικά πάνελ συζήτησης, στα οποία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων εξέφρασαν τις απόψεις τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα online παιχνίδια.

Η συμμετοχή των παιδιών από το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε το έναυσμα για την ανάπτυξη νέων εργαλείων τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να μπορούν παιδιά με προβλήματα ακοής να επικοινωνούν άμεσα και εύκολα με την Εθνική Γραμμή SOS 1056, να μοιράζονται τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και να βρίσκουν λύσεις σε όσα τα απασχολούν.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το 1ο μαθητικό ραδιόφωνο, European School Radio, μέσω της σελίδας http://blogs.sch.gr/esrblog, ενώ από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν μέσω Διαδικτύου το βίντεο της εκδήλωσης.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου