Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«FeedHope»: Ένας πρωτότυπος εικαστικός διαγωνισμός για συλλογή τροφίμων

Έναν πρωτότυπο εικαστικό διαγωνισμό για συλλογή τροφίμων, τα οποία θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, πραγματοποιεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ο φορέας ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου) και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr.

Πρόκειται για τον διεθνή εικαστικό διαγωνισμό «FeedHope», που απευθύνεται σε κάθε είδους εικαστικό δημιουργό. Οι συμμετέχοντες, που θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 6 Απριλίου 2012, καλούνται να δημιουργήσουν τα έργα τους με τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει τα τρόφιμα, τμήματα των δημιουργιών, να είναι συσκευασμένα, ώστε να μπορέσουν να καταναλωθούν στη συνέχεια. Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του FeedHope, όπου μπορείτε να βρείτε και τις πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τρόφιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα έργα των δημιουργών είναι για παράδειγμα κονσέρβες, όσπρια, ζυμαρικά κ.α.

«Τα τρόφιμα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη του 1 έτους και να παραδοθούν συσκευασμένα», σημειώνεται από τους διοργανωτές. Όπως τονίζουν το θέμα δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη μορφή τέχνης και ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει:

*Ζωγραφική, γραφιστική η άλλη επέμβαση πάνω σε μία ή περισσότερες συσκευασίες τροφίμων. Οποιαδήποτε επέμβαση πάνω στη συσκευασία, θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι το τρόφιμο στο εσωτερικό θα παραμένει αναλλοίωτο και κατάλληλο προς κατανάλωση μετά την αφαίρεση της συσκευασίας.

* Assemblage ή εικαστική εγκατάσταση με ένα ή περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα.

* Φωτογράφηση ή video art όπου θα απεικονίζονται ένα ή περισσότερα τρόφιμα.

* Οποιοδήποτε άλλο είδος εικαστικής έκφρασης όπου η βασική «πρώτη ύλη» πρέπει να είναι τα συσκευασμένα τρόφιμα.

Όπως σε κάθε διαγωνισμό, και στο «FeedHope» θα απονεμηθούν βραβεία στα καλύτερα εικαστικά έργα. Τα βραβεία συνοδεύονται και από ένα χρηματικό έπαθλο. Ειδικότερα για το πρώτο βραβείο θα δοθούν 1000 ευρώ, στο δεύτερο 600 ευρώ και στο τρίτο 400 ευρώ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου