Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές από φοιτητές του EMΠ

Ομάδα φοιτητών του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σχολείων της Αθήνας, οι γονείς των οποίων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έξοδο αυτό.

Πριν από ένα μήνα, οι φοιτητές του συλλόγου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα με στόχο να αναζητήσουν μεθόδους παρέμβασης στην κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα και παροχής βοήθειας προς τους πολίτες που υφίστανται τις μεγαλύτερες συνέπειες.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν σε πρώτη φάση ήταν δυο: να βοηθηθούν οι πολίτες που δεν θα έχουν ρεύμα καθώς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το φόρο των λογαριασμών της ΔΕΗ και οι μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα φροντιστήρια τους. Η πρώτη πρόταση δεν «περπάτησε», άλλωστε η απειλή διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι, πέραν κάποιων εξαιρέσεων που όμως αποκαταστάθηκαν, παραμένει ακόμη απειλή. Η δεύτερη όμως απέκτησε ήδη την στέγη της και τους πρώτους ...μαθητές της.

Είκοσι φοιτητές των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών προσφέρουν μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήριο, ενώ ήδη αντίστοιχες κινήσεις ετοιμάζονται από Χημικούς Μηχανικούς και την Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σε πρώτη φάση, δέκα περίπου μαθητές έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν τα μαθήματα, ενώ τα αιτήματα αυξάνονται διαρκώς. «Ηταν λίγο δύσκολο στο ξεκίνημα αλλά πλέον έχουμε τακτοποιηθεί» λέει ο φοιτητής του ΕΜΠ Νίκος Δημόπουλος, εκ των εμπνευστών της ιδέας. Όπως εξηγεί, τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες που άτυπα παραχωρούνται στην σχολή τους, αλλά είναι πιθανόν να φιλοξενηθούν και στο κτίριο του 3ου και του 7ου Λυκείου Ζωγράφου, με τους καθηγητές του οποίου και έχει γίνει σχετική συζήτηση.

«Ολοι στο Πολυτεχνείο μας βοηθούν και προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε όποιον μαθητή μας έχει ανάγκη» λέει ο Νίκος Δημόπουλος. Σύντομα, όπως αναφέρει, οι υποψήφιοι «καθηγητές» αναμένεται να φτάσουν τους τριάντα.

INFO: Μαθητές που χρειάζονται φροντιστήριο και φοιτητές που ενδιαφέρονται να διδάξουν μπορούν να επικοινωνούν με τον Νίκο Δημόπουλο στην διεύθυνση dwreanmathimata@yahoo.gr ή στο κινητό τηλέφωνο 6973588917 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου