Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ε ρε... Σόιμπλε που σας χρειάζεται...

Προ μηνών όταν ο υπουργός Oικονομικών επανέφερε το θέμα του ελέγχου του πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις γνωστές δηλώσεις του κ. Διομήδη Σπινέλη..., o αντιπρόεδρος των εφοριακών κ. Αλεξιάδης είχε δηλώσει: «Τελειώνει μια περίοδος σιωπής, θα φωνάζουμε για την αξιοπρέπειά μας. Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο...».

Γιατί να μην θέλει ο αντιπρόεδρος των εφοριακών να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των μελών του συνδικάτου; Οι λίγοι που είναι επίορκοι, δεν πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν έτσι ώστε να μην πλανάται η υποψία πάνω από τους έντιμους εργαζόμενους που είναι οι περισσότεροι;

Ποτέ την Κυριακή...

Την Κυριακή που μας πέρασε το Υπουργείο Οικονομικών έκανε ένα διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.000 εφοριακών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι συνδικαλιστές ήταν εκεί και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ προκειμένου να ματαιώσουν το διαγωνισμό.

Γιατί αντιδρούν οι εφοριακοί σε κάθε προσπάθεια αναδιοργάνωσης και πάταξης της φοροδιαφυγής;

Η φοροδιαφυγή των εχόντων εισοδήματα και η διαφθορά των υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν την μεγαλύτερη γάγγραινα που ευθύνεται για την ελληνική χρεοκοπία.

Αν δεν καθαρίσει με ριζική εκτομή το απόστημα, η χώρα μας δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Η γνώμη του επιθεωρητή...

Παλιότερα ο γενικός επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη: «Κάποιοι εφοριακοί πιάνονται να τα παίρνουν επ’ αυτοφώρω και πέφτουν στα μαλακά. Ακόμα και τώρα... Στα δικαστήρια δεν δικάζονται σχεδόν ποτέ και αν δικαστούν, απαλλάσσονται. Όλοι λένε ότι τους παγιδεύσανε, ότι τους έβαλαν τα λεφτά με το ζόρι στην τσέπη. Επαναλαμβάνω, η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Πέρσι στην Κέρκυρα συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για δωροδοκία. Πέρασε ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση.

Πιστεύετε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν μερίδιο ευθύνης για την κρίση και το θέριεμα της διαφθοράς;

Ο συνδικαλιστής έχει τη δική του νοοτροπία. Πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του συνδικάτου και του κλάδου του. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η Ελλάδα ή αν θα λειτουργήσει η διοίκηση. Ας κρίνει ο καθένας τι είναι σωστό και τι όχι... Αλλά γενικά δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τους συνδικαλιστές. Η συνήθης επωδός είναι περισσότερα λεφτά, λιγότερη δουλειά».

Η γενναία φαμακοποιός...
Μια φαρμακοποιός από την Καρδίτσα τόλμησε να ακολουθήσει το νόμο και άνοιξε Σάββατο, παραβιάζοντας το ωραρίου δημοσίου που εφαρμόζει ο φαρμακευτικός σύλλογος. Η συντεχνία των φαρμακοποιών είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε ωράρια δημοσίου και απολαβές κοσμηματοπωλείου κεντρικής λεωφόρου του Μονακό.
Η φαρμακοποιός τιμωρήθηκε από το σύλλογο με ένα πρόστιμο περί τις 80.000 ευρώ. Ενώ η ίδια καταγγέλλει μάλιστα ότι στοχοποιήθηκε από συναδέλφους της ως... τροϊκανή, ενώ δεν έλειψαν και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το φαρμακείο της με πανό κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου.

Η συγκεκριμένη φαρμακοποιός η οποία διατηρεί φαρμακείο τριάντα και πλέον χρόνια, δηλώνει ότι επένδυσε τα χρήματα που κερδίζει στη δουλειά της προτιμώντας να μην έχει ιδιόκτητο σπίτι ή εξοχικό, ενώ άλλοι συνάδελφοί της διαθέτουν μεν εξοχικό αλλά το φαρμακείο τους έχει ποντίκια...».

Κανένας σύλλογος φαρμακοποιών δεν έχει τιμωρήσει κανένα μέλος του ακόμη για δεκάδες σκάνδαλα, σαν αυτό που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες. Ιδού τι λέει το τελευταίο ρεπορτάζ...
«Κομπίνα που «βγάζει μάτι», ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ. Κύκλωμα γιατρών, φαρμακοποιών και ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών ζημίωνε το ΙΚΑ αλλά και κρατικά νοσοκομεία με τουλάχιστον 2.300.000 ευρώ με την αλλοίωση στοιχείων για την χορήγηση ενέσεων για οφθαλμολογικά προβλήματα!

Όπως διαπιστώθηκε τα σχετικά σκευάσματα που εισάγονταν από την Γερμανία επανεξάγονταν στη συγκεκριμένη χώρα χωρίς να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο το κύκλωμα φρόντιζε να αφαιρεί τα barcode των φαρμάκων και να τα παρουσιάζει ως χορηγηθέντα σε ασθενείς που ασφαλώς δεν είχαν ιδέα και ποτέ δεν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή τους».

Έχουμε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες πως η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 880 εκατ. το 2000 έφτασε τα 5,1 δισ. ευρώ το 2009. Και πως αναλογούσε σε κάθε ένα από 11.000 φαρμακεία περί τις 460 χιλ. ετήσιος τζίρος και 110 χιλ. κέρδη μόνο από το δημόσιο...

Όλοι οι παραπάνω λογίζουν τον εαυτό τους στους πατριώτες και εξανίστανται όταν οι ξένοι προκειμένου να μην μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και διαλυθεί ό,τι έχουν προσπαθήσει στην ευρωζώνη, ζητούν επιτήρηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που θίγει όρια της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Όχι, δεν πιστεύω πως ο πατριωτισμός είναι καταφύγιο παλιανθρώπων, αλλά θα πρέπει να εξετάζουμε τα κίνητρα πριν βγάζουμε συμπέρασμα για ποιος λέει τι...

Κατά τα λοιπά, τα συμπεράσματα δικά σας...


Πηγή:www.capital.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου