Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οικολογικές προτάσεις μετακίνησης από μαθητές

Με θέματα αιχμής τις «πράσινες μεταφορές» και τον σεβασμό στην ελευθερία μετακίνησης των πολιτών, συνεχίζεται και φέτος για ένατη συνεχόμενη χρονιά η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.Στο πλαίσιο της δράσης υπό τον τίτλο «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από 38 πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και στη διάρκεια του τρέχοντος διμήνου καταθέτουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις τους.

Το ECOCITY σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου ειδική εκδήλωση, στην οποία οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των προτάσεων για τα προβλήματα μετακίνησης στο Βόλο, από τις ομάδες των μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Βόλου και του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, Πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Βόλο.

Οι ομάδες των μαθητών που θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων για τα προβλήματα που προκαλεί στην λειτουργία της πόλης η αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων, είναι:

Από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου: Χρύσα Αγιώτη, Ελίνα Αλεξίου, Μαρία Βλάχου, Ειρήνη Αθανασίου, Κατερίνα Πάππου, Αποστόλης Τανάγιας, Κυριάκος Σκαλίμης, Αντώνης Νταϊλιάνης. Την εργασία τους συντονίζει η Καθηγήτρια Νίκη Χατζηκυριάκου.

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου: Πατακιούτη Μαρίνα, Λαμπρογιώργου Κωνσταντίνα, Σαλπαδήμος Κωνσταντίνος, Αζίζ Τζουλιάνα, Καρπούζας Χρήστος, Πολυχρόνου Πολύχρονος. Την εργασία τους συντονίζει ο Καθηγητής Μπατζάκας Δημήτριος.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
http://www.otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου