Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

''Ευτελίζεται κάθε έννοια δημόσιας Υγείας από ανύπαρκτες προσφερόμενες υπηρεσίες '' στο Νοσοκομείο Λαμίας!!

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Παναγιώτης Παρχαρίδης στον Υπουργό Υγείας για την πλήρη υποβάθμιση που επιχειρείται,από την μνημονιακή κυβέρνηση,στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Κ. Υπουργέ,

Απευθύνομαι σε σας ,τόσο σαν Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Υγείας. όσο και ως υπεύθυνος του βιομηχανικού τμήματος του Νοσοκομείου Λαμίας, αλλά και ως χρόνια αιρετό μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Λαμίας.

Κυρίως ως εργαζόμενος για 28 χρόνια στο ίδιο Νοσοκομείο της Λαμίας, για να σας αναφέρω πράγματα και θαύματα τα οποία εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με συνταγογράφηση των εργαστηριακών εξετάσεων συνολικά.

Όλοι μας κατανοούμε την προσπάθεια που γίνεται, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε πολύ περισσότερο ότι, όλο αυτό το σύστημα έτσι όπως έχει συμφωνηθεί , επιβάλλει τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες, αδυναμία στους γιατρούς να ανταποκριθούν και σωρεία παραπόνων στον ίδιο τον υγειονομικό φορέα.
Όση καλή θέληση και αν έχουμε να υπερασπιστούμε τον συνολικό έλεγχο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τις εξετάσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που θα μπορούσε να αποτελέσει για μας ένα σημείο-ενδεικτικό τουλάχιστον- της χρησιμότητάς τους σε αυτή τη φάση.

Συγκεκριμένα εδώ και ένα μήνα υπάρχει πλήρης αδυναμία συνταγογράφησης εξετάσεων τόσο σε Κέντρα Υγείας, όσο και στους περιφερειακούς γιατρούς και πολύ περισσότερο στο Νοσοκομείο της Λαμίας, κυρίως γιατί το σύστημα δεν ανταποκρίνεται έτσι ώστε να εκδοθεί η ηλεκτρονική συνταγή ,είτε γιατί δεν υπάρχουν οι υποδομές στα καθορισμένα σημεία, είτε γιατί υπάρχουν μεν οι υποδομές, αλλά δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και συνδέσεις για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος.

Αποτέλεσμα όλων αυτών δεν είναι μόνο οι ανύπαρκτες προσφερόμενες υπηρεσίες, αλλά κυρίως η πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης ακόμη και στις δημόσιες εξετάσεις .
Αυτή την στιγμή υπάρχει αδυναμία συνταγογράφησης εργαστηριακών εξετάσεων στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Κέντρα Υγείας, αλλά και στο Νοσοκομείο της Λαμίας με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να τρέχουν από πόρτα σε πόρτα και λύση να μην βρίσκουν.

Κ. Υπουργέ

Κάθε μέρα είμαστε μάρτυρες σε κωμικοτραγικά γεγονότα, τα οποία ευτελίζουν κάθε έννοια δημόσιας υγείας. Βρισκόμαστε μπροστά σε αγανακτισμένους ανθρώπους που έχουν απόλυτη ανάγκη τις εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά το ΕΣΥ έχει πλήρη αδυναμία να τις εκτελέσει.

Κ. Υπουργέ

Την περίοδο που διανύουμε ,κυρίως λόγω της οικονομικής πίεσης, θέλω να πιστεύω ότι θα δείτε το συγκεκριμένο θέμα με απόλυτη συμπάθεια ,έτσι ώστε να βρεθεί λύση, αλλά κυρίως να έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσετε να βρείτε τους τρόπους, έτσι ώστε στην μεταβατική αυτή περίοδο και μέχρις ότου υπάρξουν τεχνικές δυνατότητες να δοθεί η πρέπουσα λύση.


Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ
Κοινοποίηση:

Στους βουλευτές του

Νομού Φθιώτιδας

1. Μπατζελή Αικατερίνη

2.Τσώνη Νικόλαο

3.Αντωνίου Τόνια

4. Σταϊκούρα Χρήστο

5.Γιαννόπουλο Αθανάσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου