Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ακυρώθηκε ως στερούμενη νομοθετικού πλαισίου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας

Δείτε (εδώ) την ακύρωση της απόφασης, από την Περιφέρεια, της αλλαγής χρήσης ακινήτου (σχολικού οικοπέδου) συνολικής εκτάσεως 2,4 στρεμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Βαρδατών, ως χώρος στάθμευσης –τοποθέτησης των γεωργικών μηχανημάτων των κατοίκων.

Να σημειωθεί πως μόνο η Πρωτοβουλία καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (34 υπέρ-1 κατά),αφού κατά την προσυνεδριακή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής διαπιστώθηκε κενό στο σκεπτικό της εισήγησης, παρόμοιο με αυτό της ακυρωτικής απόφασης.

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόρριψης:

‘’Επειδή από τις διατάξεις: α) του άρθρου 5 του ν.1894//1990 «Για την Ακαδημία Αθηνών και άλλες εκπαιδευτικές διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα, β)του ν. 3463/2006 ( ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ άρθρα 178 επ.) και γ) του ν. 3892/2010 , δεν προκύπτει νομοθετικό πλαίσιο, αφενός αλλαγής χρήσης σχολικού οικοπέδου, αφετέρου δωρεάν παραχώρησης χρήσης σχολικού οικοπέδου σε κατοίκους , προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης - τοποθέτησης των γεωργικών μηχανημάτων των κατοίκων.

Επειδή επιπλέον και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 παρ. 1.Βί του ν. 3892/2010, τα θέματα καθορισμού χρήσεως γης τα εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, γεγονός το οποίο δεν συντρέχει στην προκειμένη περίπτωση.

Επειδή, σύμφωνα με τα ανωτέρω, η αριθ.715/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων λήφθηκε μη νόμιμα.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου