Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ελληνες ηγέτες είναι γυμνοί... στην επέλαση των ξένων

Η Ελλάδα ξέμεινε από ηγέτες. Οπότε μοιραία αρμενίζει ανάλογα με τις διαθέσεις και τις ορέξεις των ξένων δανειστών. Βλέπετε δεν υπάρχουν πολιτικοί με όραμα και πυγμή που θα χαράξουν στρατηγική, θα την εφαρμόσουν, θα δώσουν όραμα και κατεύθυνση στον λαό και θα κερδίσουν.
Οι ηγέτες που αναδείχθηκαν στα εύκολα χρόνια της ευδαιμονίας της Ελλάδας φανερώνουν τώρα τη γύμνια και τις αδυναμίες τους. «Οι ηγέτες είναι γυμνοί», θα λέγαμε παραφράζοντας τον τίτλο θεατρικού έργου. Και δυστυχώς στη σημερινή συγκυρία γίνονται ουρά των ξένων, αφού σχεδόν μοιρολατρικά περιμένουν τα κεφάλαια από την Εσπερία για να αντιμετωπίσει η χώρα τα προβλήματα δανεισμού.
Οι σκιαμαχίες των τελευταίων ημερών, οι προσπάθειες των πολιτικών να κρυφτούν πίσω από λογοπαίγνια, ποιήματα και τραγούδια, οι επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων, φανερώνουν πως ακόμα και ζητήματα εθνικής σωτηρίας χρησιμοποιούνται για μικροκομματικούς σκοπούς.
Στάσεις, συμπεριφορές και θέσεις καθορίζονται από τις σφυγμομετρήσεις και όχι με γνώμονα τις πολιτικές που χρειάζεται ο τόπος και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Και όπως υποστήριζε ο Αριστοτέλης «ο άξιος ηγέτης πρέπει να έχει τη δύναμη να υλοποιεί αυτά που ξέρει ότι πρέπει να γίνουν». Επομένως να πάει ακόμα και κόντρα στα... γκάλοπ.
Αν αναζητήσουμε την ερμηνεία για τη σημερινή έλλειψη ικανής ηγεσίας, θα καταφύγουμε στον Επίκτητο ο οποίος υποστήριξε πως «αν αναλάβεις κάποιο ρόλο που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου, αποτέλεσμα είναι και αυτόν να υποδύεσαι με άσχημο τρόπο και να παραλείπεις τον ρόλο που μπορούσες να εκτελέσεις με επιτυχία».
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου