Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επιδόματα για... γέλια και για κλάματα

Αίσθηση προκαλούν τα χρήματα που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους εν είδει επιδομάτων το 2010, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η zougla.gr, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «πέταξαν» από τον δημόσιο κορβανά και κατέληξαν στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων ως «έξτρα» επειδή κάνουν… τη δουλειά τους. Δηλαδή, με απλά λόγια επιβραβεύθηκαν επειδή έπραξαν αυτό που όφειλαν να πράξουν, να εργασθούν.

Τα επιδόματα πολλά και με διάφορα ονόματα, με μερικά από τα οποία να οδηγούν τον κάθε λογικό άνθρωπο στο δίλημμα αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Όπως αυτό της Οργάνωσης Γραφείου Βουλευτών.

Βουλή

Μπορεί ακόμη και σήμερα να μην γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτό όμως δεν εμπόδισε το κράτος να δαπανήσει 1.398.086 ευρώ επιβραβεύοντας τους επειδή αποδίδουν (Επίδομα Κινήτρου Απόδοσης).
Διόλου μικρό κίνητρο…

Παράλληλα, ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε με το ποσό των 241.770 ευρώ τα οποία δόθηκαν ως επίδομα πληροφορικής. Δηλαδή, με μια απλή πρόσθεση προκύπτει ότι μόνο για δύο επιδόματα το κράτος σπατάλησε πάνω από 1.500.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα…

Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το συνολικό ποσό καταβλήθηκε στους υπαλλήλους της Βουλής ως επίδομα οργάνωσης γραφείου βουλευτών. Τα χρήματα που δόθηκαν προκειμένου να καλυφθεί το εν λόγω επίδομα άγγιξαν αισίως τα 8.920.682 ευρώ!

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ευνοημένοι πρέπει να νιώθουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς τα χρήματα που δαπανήθηκαν το 2010 για τα επιδόματά τους, είναι εμφανώς περισσότερα από αυτά των υπαλλήλων της Βουλής.

Οι υπάλληλοι των Δικαστηρίων επιβραβεύθηκαν από το κράτος, προκειμένου να… αποδώσουν, με 5.956.726 ευρώ ενώ για το ίδιο επίδομα οι εργαζόμενοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου πήραν το συνολικό ποσό των 673.752 ευρώ.

Τέλος, 3.810.555 ευρώ ήταν τα χρήματα που δόθηκαν για να καλυφθεί το επίδομα κινήτρου απόδοσης για τους υπαλλήλους των σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω υπουργείο υπάρχει και το επίδομα με τον κωδικό εξόδων 0266 «Επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των υποθέσεων κ.λπ.». Επίδομα το οποίο δόθηκε για τους εργαζόμενους στο Ελεγκτικό Συνέδριο αγγίζοντας το 1.161.012 ευρώ και 32.648.113 ευρώ για τους εργαζομένους των Δικαστηρίων!

Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών

Τι και αν ο τομέας της Υγείας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα; Τι και αν τα νοσοκομεία δεν μπορούν, λόγω υποδομών, να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και τα φάρμακα τείνουν να γίνουν όνειρο θερινής νυκτός; Ο χορός των επιδομάτων καλά κρατεί…

Για τους εργαζομένους των δημόσιων νοσοκομείων, πιστώθηκαν από το ελληνικό κράτος γύρω στα 67.843.709 ευρώ, προκειμένου να έχουν κίνητρο και να αποδώσουν (επίδομα κινήτρου απόδοσης).

Στα χνάρια του υπουργείου Υγείας, βρίσκεται και αυτό των Οικονομικών με το τελευταίο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα γαλαντόμο αφού οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης έλαβαν 19.996.640 ευρώ ως επίδομα κινήτρου απόδοσης, 1.037.961 ευρώ ως επίδομα πληροφορικής ενώ 3.493485 ευρώ δόθηκαν ως επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

Διόλου λίγα για να κάνεις τη δουλειά σου…
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου