Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συγχωνεύσεις σχολείων και το νέο έτος

Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο.Συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζει για το σχολικό έτος 2012-13 το υπουργείο Παιδείας.
Προχθές η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έστειλε σχετικό έγγραφο προς όλους τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητώντας τους να καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις τους το αργότερο μέχρι 10 Φεβρουαρίου, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Η υφυπουργός τούς ζητεί να υποβάλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια και αφού αυτά γνωμοδοτήσουν, να διαβιβάσουν τις γνωμοδοτήσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου