Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Φθιώτιδα: Ακόμη 7 αλεπούδες νεκρές από δηλητηριασμένα δολώματα

Βρέθηκαν στο δημοτικό διαμέρισμα Μακρυρράχης (Καΐτσα) Δομοκού, από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ».Οι αλεπούδες θανατώθηκαν με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει και περίπου πριν ένα μήνα στο Περιβόλι Δομοκού, με θύματα πάλι αλεπούδες.Σύμφωνα με την αυτοψία, τα δολώματα τοποθετήθηκαν κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Μακρυρράχης - Λουτρών Καίτσας, κοντά σε κτηνοτροφικές μονάδες με κίνδυνο δηλητηρίασης και των σκύλων φύλαξης των κοπαδιών αυτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ», που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι πιθανό να έχουν θανατωθεί και άλλα είδη μεγαλύτερων θηλαστικών, είτε από κατανάλωση φόλας είτε από κατανάλωση των ίδιων των νεκρών αλεπούδων.

Το περιστατικό αυτό είναι το τέταρτο που καταγράφει η ομάδα της «Καλλιστώ» από το 2011 μέχρι σήμερα σε περιοχές της βόρειας Φθιώτιδας.
lamiareport.gr

3 σχόλια:

  1. Κομπιλάκου Βασιλική2/3/12, 12:26 μ.μ.

    Ίσως θα έπρεπε να προβληθεί στην περιοχή με πρωτοβουλία των τοπικών περιβαλλοντικών συλλόγων, η ταινία του Ζαν Λουκ "Η αλεπού και το παιδί" (le renard et l' enfant"), αφού έχω διαπιστώσει πως το κυνήγι και τέτοιου είδους "αθλήματα" αποτελούν καθημερινότητα ακόμη και των νέων της Φθιώτιδας (π.χ. στο Μώλο Λοκρίδας μπορεί να μην υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο αλλά υπάρχουν 2 καταστήματα με είδη κυνηγιού!!!). Οπότε ίσως χρειάζεται μια γενική προσπάθεια για ευαισθητοποίηση του ντόπιου πληθυσμού...
    Κομπιλάκου Βασιλική για τους "ΠΕΥΚΙΤΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/12, 4:25 π.μ.

    Ίσως πρέπει να τινάζουμε τα μυαλά αυτών των ηλιθίων ανθρώπινων κρετίνων που μολύνουν την Φύση και μόνο με την αγενή παρουσία τους!!! Νομίζω είναι καλή πρόταση, αν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά μία μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/2/14, 5:12 μ.μ.

    Ντροπή στους δολοφόνους χωρικούς! Θα γυρίσει ο τροχός για τους φονιάδες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή