Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: ραντεβού κάθε 10 λεπτά, υποτυπώδης ιατρικός εξοπλισμός στις δομές

Είχα κλείσει ραντεβού εδώ και 15 μέρες και σήμερα πήγα στον συγκεκριμένο γιατρό στο χώρο του πρώην ΙΚΑ στη Θερμοπυλών στη Λαμία.
Καθώς περίμενα κοίταζα το πίνακα των ραντεβού και με έκπληξη διαπίστωσα ότι το κάθε ραντεβού διέφερε από το άλλο 10 λεπτά !!!
Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα προφανώς δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη ιατρική εξέταση ασθενούς. Ο χρόνος αυτός αρκεί μόνο για απλή συνταγογράφηση.
Για τρίμηνη συνταγογράφηση πρέπει να γραφούν τα ίδια πράγματα τρεις φορές.!!!
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γράφονται σε μία. Το νέο μέτρο βοηθά τους ασθενείς όμως επιβαρύνει σημαντικά με άχρηστη εργασία τους γιατρούς.
Ο χώρος που υποδέχονται τους ασθενείς οι γιατροί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΙΚΑ δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό . Ένα γραφείο και τέσσερις τοίχοι δεν αρκούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι τα λόγια ενός ασθενή που ήταν δίπλα μου και ο γιατρός του έγραφε φάρμακα: «Γιατρέ πότε θα σας βρω στο ιατρείο σας να με εξετάσετε»
Είναι κρίμα που το παλιό σύστημα που ίσχυε για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εγκαταλείφτηκε και αντικαταστάθηκε με τις κακές πρακτικές του πρώην ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου