Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εμβολιασμοί σε σκύλους για λύσσα !

Εκτεταμένοι εμβολιασμοί σε σκύλους κατά της λύσσας πρόκειται να αρχίσουν προληπτικά και στο νομό Ιωαννίνων, μετά τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γειτονικές χώρες.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν ήδη γίνει οι ενημερωτικές συσκέψεις για τα μέτρα πρόληψης της λύσσας στα κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξη. Τα μέτρα αφορούν αρχικά ζώνη 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία.
Για την έναρξη των εμβολιασμών αναμένονται τα προγράμματα που θα συντάξουν και θα διαβιβάσουν στις διευθύνσεις κτηνιατρικής οι δήμοι.

Με απόφαση του περιφερειάρχη οι ποιμενικοί σκύλοι πρόκειται να εμβολιαστούν σε συνεργασία ιδιοκτητών και κτηνιάτρων του Δημοσίου, οι κυνηγετικοί σκύλοι με ευθύνη των κατόχων τους από ιδιώτες κτηνιάτρους και οι αδέσποτοι με ευθύνη των δήμων.

Σημειώνεται ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας στην Ελλάδα αντίθετα μάλιστα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η λήψη των προληπτικών μέτρων γίνεται επειδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υπόψη του επιδημιολογικά δεδομένα για την παρουσία της ασθένειας σε ζώνες γειτονικών χωρών που συνορεύουν με τη χώρα μας.

Πηγή:pelop
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης
zouggla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου