Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τα δέκα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον

H επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Fast Future Research, παρουσίασε επαγγέλματα τα οποία σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μελλοντικών εργαζομένων
Μια λίστα η οποία περιλαμβάνει δέκα επαγγέλματα ανέδειξε έρευνα του βρετανικού υπουργείου Επιχειρήσεων Καινοτομίας και Δεξιοτήτων, σύμφωνα με την οποία η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος θα καθορίσει τη διαμόρφωση νέων επαγγελμάτων το 2020 ή το 2040. Ειδικά η επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Fast Future Research, παρουσίασε επαγγέλματα τα οποία σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μελλοντικών εργαζομένων.
Αναλυτικά, ποια θα είναι τα περιζήτητα επαγγέλματα:
Κατασκευαστές μελών του ανθρώπινου σώματος: Επιστήμονες με γνώσεις ιατρικής και τεχνολογίας οι οποίοι θα κατασκευάζουν τεχνητά ανθρώπινα μέλη.
Νανοϊατρική: Η πρόοδος στον τομέα της νανοτεχνολογίας θα δημιουργήσει νέα ειδικότητα στην επιστήμη της ιατρικής.
Αγρότες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων: Η παραδοσιακή μορφή γεωργίας θα αλλάξει με αποτέλεσμα οι νέοι αγρότες θα ασχοληθούν με καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών και ζώων.
Σύμβουλοι ηλικιωμένων και διαχειριστές ατόμων τρίτης ηλικίας: Οι εργαζόμενοι που θα ασχολούνται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας θα έχουν πολλές ευκαιρίες καριέρας μπροστά τους. Οι ηλικιωμένοι θα χρειάζονται ειδικούς, που θα ασχολούνται με νέες θεραπείες, με την ψυχική υγεία αλλά και την εκγύμνασή τους.
Χειρουργοί για αύξηση της μνήμης: Η νέα ειδικότητα θα προσθέτει επιπλέον μνήμη στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Μελετητές της ηθικής και φιλόσοφοι των νέων επιστημών: Η επιστημονική πρόοδος θα επικεντρώνεται σε τομείς όπως η κλωνοποίηση, η κοινωνία θα αναζητήσει φωνές αμφισβήτησης και ηθικών φραγμών έτσι ο συγκεκριμένος κλάδος θα μελετά την εξέλιξη της κοινωνίας και θα βοηθά τους ανθρώπους να προβαίνουν σε ηθικές επιλογές.
Διαστημικοί πιλότοι, ξεναγοί Διαστήματος και αρχιτέκτονες: Εκείνοι που θα ασχοληθούν με την εκπαίδευση του Διαστήματος, σίγουρα δε θα το μετανιώσουν. Μπορούν λοιπόν να αποκτήσουν ειδικότητες όπως αυτή του διαστημικού πιλότου, του ξεναγού για τους επισκέπτες, καθώς και του αρχιτέκτονα για το σχεδιασμό εγκαταστάσεων.
Εικονικοί δικηγόροι: Η online επικοινωνία είναι ήδη βασικό κομμάτι της ζωής μας πόσο μάλλον σε βάθος δύο δεκαετιών, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανάγκης για ειδικούς δικηγόρους, οι οποίοι θα επιλύουν νομικές διαφορές μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά νομικά συστήματα.
Ψηφιακοί καθηγητές: Δε χωρά αμφιβολία πως οι σύγχρονοι υπολογιστές κάποια στιγμή θα αντικαταστήσουν τον καθηγητή της αίθουσας διδασκαλίας.
Καθαριστές δεδομένων: Η αύξηση των ηλεκτρονικών δεδομένων θα οδηγήσει στην αναζήτηση ειδικών καθαριστών οι οποίοι θα μας απαλλάσσουν με ασφάλεια ό,τι είναι περιττό.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου