Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

''Απο-τιμώντας το Νερό''

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε μια πρωτοποριακή έρευνα για το νερό και πιο συγκεκριμένα για την οικιακή χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, με στόχο να καταγράψει τη σχέση των νοικοκυριών με τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο και να προωθήσει, με εμπεριστατωμένα στοιχεία, τα απαιτούμενα βήματα για την ορθολογική χρήση και τη βιώσιμη διαχείρισή του.

Η έρευνα με τίτλο «Απο-Τιμώντας το Νερό» έχει ξεκινήσει από τις 10 Δεκεμβρίου 2011 και θα κλείσει στα τέλη του Φεβρουαρίου 2012 και απευθύνεται με μορφή έντυπου και ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε πολίτες, κάθε ηλικίας, μεγάλων αστικών κέντρων και συγκεκριμένα: Αττική, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κοζάνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο και τη Λαμία.

Τo ερωτηματολόγιο βρίσκεται ανηρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.medsos.gr/erevnanero .

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για να επιτύχει τη διάχυση του ερωτηματολογίου και τη συμπλήρωσή του από όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες, αναζητά συμμάχους,ανθρώπους και φορείς, με γνώσεις και ενδιαφέρον ως προς τη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της πρωτοβουλίας.

Θεωρώντας σημαντικό το ότι συμπεριέλαβαν και την πόλη μας σ’ αυτή την καμπάνια, λέμε ότι θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε την έρευνα μέσω της αναπαραγωγής και διανομής του έντυπου ερωτηματολογίου στα Γραφεία και τις Υπηρεσίες του Δήμου και στη συνέχεια της αποστολής των έντυπων απαντημένων ερωτηματολογίων προς το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, για την τελική επεξεργασία τους.

Επιπλέον, θα μπορούσε να αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου το σχετικό banner- λογότυπο της έρευνας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ώστε οι επισκέπτες του site να έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, όπως αναφέρει το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, αναμένεται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, τον Μάρτιο του 2012, οπότε και θα αναφερθούμε ονομαστικά όλοι όσοι συνέβαλαν ως υποστηρικτές στη διεξαγωγή της έρευνας.

2 σχόλια:

  1. Αν είχε κα΄νει κα΄ποιος τον κόπο εδώ και μια εβδομάδ να μπει στο www.lamia-city.gr (Αρχική σελίδα) ή στον παρακάτω σύνδεσμο του Δήμου http://www.lamia-city.gr/news.php?c=7&a=948
    δεν θα ανέφερε ανακρίβειες ούτε ο κ. Στασινός στο Δ.Σ. την Τετάρτη ούτε θα αναρτουσατε ανακρίβειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστής27/1/12, 12:11 μ.μ.

    Αγαπητέ αναγνώστη,την πρώτη μας ανάρτηση για το θέμα θα την βρείτε στις 13 Ιανουαρίου εδώ: http://pepla.blogspot.com/2012/01/blog-post_2888.html

    Από τότε,πέρα από την ανάρτηση στις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του δήμου Λαμίας ουδέν!

    Για αυτό επανήλθαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παραπάνω ανακοίνωση,θέτοντας τους προβληματισμούς μας για μεγαλύτερη συμμετοχή των Λαμιωτών και την ενεργοποίηση μηχανισμού από την πλευρά του δήμου Λαμιέων.

    Δυστυχώς, από ότι φαίνεται και από το σχόλιό σας,σε ορισμένους στην Δημοτική Αρχή αρκεί ένα ''στεγνό'' δελτίο τύπου για να βγει η υποχρέωση.

    Υπάρχει βέβαια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την Πρωτοβουλία και αυτήν εκφράζουμε μέσα από την ανακοίνωσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή