Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έκκληση για γιατρό από τους Καρκινοπαθείς της Φθιώτιδας

H αδιαφορία δεν νίκησε ποτέ...αναφέρουν μεταξύ΄άλλων στο κειμενό τους οι καρκινοπαθείς, που φώναζαν εδώ και καιρό για τη στελέχωση του ογκολογικού τμήματος, αλλά ποιος τους άκουγε....
Έχουμε αναφερθεί στην σημαντική και εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει στο νοσοκομείο Λαμίας ο ογκολόγος κ. Μάουρι. Όμως ο ίδιος εδώ και καιρό σκέφτεται να φύγει και βρίσκεται σε διάφορες επαφές και συζητήσεις. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο γιατρός θα κάνει χρήση άμεσα της γονικής άδειας και έτσι θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το ογκολογικό του νοσοκομείου Λαμίας να μένει χωρίς γιατρό και 600, ίσως και περισσότεροι ασθενείς να μένουν ξεκρέμαστοι και στο έλεος του θεού.

Με άλλα λόγια να έχεις δουλέψει μια ζωή και στη πιο δύσκολη φάση της ζωής σου να μην έχεις την στοιχειώδη, την αξιοπρεπή μεταχείριση, που δικαιούσαι και έχεις πληρώσει αδρά τα προηγούμενα χρόνια ως εργαζόμενος στον ασφαλιστικό σου φορέα.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας, κάνει έκκληση να βρεθεί μια λύση. Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγής Βάγιας, φωνάζουν και προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό, αλλά ποιος να τους ακούσει???

Διαβάστε την ανακοίνωση-κραυγή αγωνίας των Καρκινοπαθών:

<<Επί του παρόντος, η Ογκολογική Μονάδα του ΓΝ Λαμίας λειτουργεί με έναν ιατρό ο οποίος και φέρει τον βαθμό του Επιμελητή Α΄. Ο συγκεκριμένος ιατρός, προτίθεται να κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματος για χορήγηση άδειας ανατροφής από την 1η.2.2012, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας. Άμεσα κινδυνεύουν οι ζωές 600 συνασθένων μας από την επερχόμενη διακοπή η αναστολή της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Λαμίας που εξυπηρετεί αυτήν την στιγμή 3 νομούς ( Φθιώτιδας ,Φωκίδας, Ευρυτανίας.). Πρέπει να τονισθεί και να ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών ανήκει στις ιδιαίτερα ευπαθής κοινωνικές ομάδες και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα διότι: • Η μετακίνηση κάποιων ασθενών είναι πάρα πολύ δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις γίνετε με ασθενοφόρο η αναστολή της μονάδας άμεσα τους καταδικάζει γιατί η χιλιομετρική απόσταση θα είναι πλέον πολύ μεγάλη. • Η αναζήτηση ανάλογου τμήματος είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί ο αριθμός των ασθενών είναι μεγάλος και οι περισσότερες μονάδες σχεδόν πλήρης με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να ψάχνουν για αρκετό καιρό με αποτέλεσμα την διακοπή της θεραπείας τους . • Οι ασθενείς υποβάλλονται σε μια μακροχρόνια συνεχή θεραπεία που κατά την περίοδο μπορεί να παρουσίασει διακυμάνσεις και να χρειαστεί την άμεση επέμβαση του θεράποντα ιατρού. Το ιστορικό και η ενημέρωση του γιατρού είναι μια μακροσκελής και χρονοβόρα διαδικασία ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών. Ο σύλλογος καρκινοπαθών κεντρικής Ελλάδας από την ίδρυση του ( 13-10-10) και προβλέποντας την μεγάλη αύξηση ασθενών είχε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις για βοήθεια προς όλους τους φορείς και προς όλους τους του βουλευτές και δημάρχους και των τριών νομών ζητώντας άμεση παρέμβαση για στελέχωση με παραπάνω ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Πρέπει να τονισθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι 600 ασθενείς εξυπηρετούνταν από το μοναδικό ογκολόγο γιατρό και τον ευχαριστούμε θερμά. Πάρα τις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ελκύσεις δυστυχώς φτάσαμε σήμερα σε οριακό σημείο . Η ασθένεια έρχεται πάντα απρόσκλητη, όπου δεν την περιμένει κανείς. Στηρίξτε μας και μη μας αφήσετε μόνους σε αυτόν πόλεμο μου δίνουμε. Μαζί πρέπει να δώσουμε αυτήν τη μάχη ενάντια στην απειλή που εξαπλώνεται ύπουλα με ραγδαίους ρυθμούς.H αδιαφορία δεν νίκησε ποτέ.>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου