Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Οχι στον ΕΟΠΥΥ!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, την Τετάρτη 28/12/2011, πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση των ελεύθεροεπαγγελματιών ιατρών του Νομού με σκοπό την ενημέρωση και την λήψη περαιτέρω αποφάσεων σχετικά με το νέο ταμείο ( ΕΟΠΥΥ) που προκύπτει απο την συγχώνευση των ταμείων του Δημοσίου,ΤΥΔΚΥ,ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ), ΙΚΑ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών δήλωσε την άρνησή της στην συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ, με πρακτικές που βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία του μικρού και μεσαίου ιδιωτικού ιατρείου, που πλήττουν βάναυσα κάθε αυτοαπασχολούμενο συνάδελφό μας
και που θα καταστήσουν το νέο γιατρό όμηρο με μισθούς πείνας των εμπορικών επιχειρήσεων Υγείας που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών αρνήθηκε να δηλώσει συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ με τον όρο των 200 επισκέψεων το ανώτερο το μήνα με αμοιβή 10 EURO μικτά(6,43 EURO καθαρά! ), αγνοώντας το ωράριο,τον τρόπο λειτουργίας,τον τρόπο πληρωμής.

Από 1-1-2012 οι γιατροί που δεν συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ θα δέχονται τους ασφαλισμένους που προέρχονται από τα ταμεία του Δημοσίου,ΤΥΔΚΥ,ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,αμειβόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.127/2005 εκδίδοντας αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας για την εξυπηρέτησή τους.

Οι εργαστηριακοί γιατροί που εκτελούν τις εργαστηριακές εξετάσεις αφού αμειφθούν από τον ασφαλισμένο θα εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ζητά από την πολιτεία να εγκαταλείψει την πολιτική της επιβάρυνσης των ασφαλισμένων, με τις μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες Υγείας και την ελάττωση των παροχών στους ασφαλισμένους (φάρμακα – εξετάσεις-πρόσθετη περίθαλψη κλπ).

Καλούμε τους αρμόδιους κυβερνητικούς και διοικητικούς παράγοντες να σταματήσουν την πολιτική του εμπαιγμού και τις προκλητικής, χωρίς κανενός ίχνος ευαισθησίας, τακτικής έναντι των λειτουργών της υγείας και των άγρια φορολογούμενων ασφαλισμένων πολιτών.

Δηλώνουμε, ότι θα σταθούμε όρθιοι και απέναντι σε αυτή την πολιτική θα στηρίξουμε τη λειτουργία και αμοιβή του αυτοαπασχολούμενου συναδέλφου μας, αλλά πάνω από όλα θα αγωνισθούμε ώστε, ο κάθε ασφαλισμένος συμπολίτης μας, ο κάθε ασθενής και ανήμπορος να έχει την περίθαλψη που έχει ανάγκη, χωρίς εμπόδια και επιβαρύνσεις.

Πρόεδρος Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος
Γεν.Γραμματέας Μιχάλης Μπαρπαρούσης

1 σχόλιο:

  1. Διαχειριστής29/12/11, 3:02 μ.μ.

    Σε κινητοποιήσεις και οι γιατροί του ΙΚΑ!

    Μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ όλων των κλάδων υγείας και του υπουργείου Υγείας μετά την απόφαση και των γιατρών του ΙΚΑ να πραγματοποιήσουν από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου δύο 48ωρες απεργίες.

    Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος είναι αδιανόητα από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς κανείς γιατρός δεν έχει υπογράψει μέχρι σήμερα νέα σύμβαση με τον Οργανισμό ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με το ενιαίο συνταγολόγιο.

    Μεταξύ άλλων οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων από όλους τους γιατρούς είτε είναι συμβεβλημένοι είτε όχι με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης απαιτούν αξιοπρεπείς αμοιβές κατά τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή