Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

«Ομπρέλα» κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Δήμο Βόλου

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την καλύτερη αξιοποίηση των κοινωνικών δομών της περιοχής, προς όφελος των συμπολιτών που έχουν ανάγκη της βοήθειάς τους αλλά συχνά δεν γνωρίζουν τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές, αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου.Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου όπου αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένας πλήρης και αναλυτικός «χάρτης» με όλες τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής παρέμβασης, στις οποίες θα προσανατολίζονται οι πολίτες ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καλώντας δωρεάν σε ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα λειτουργήσει σύντομα ο Δήμος.

Πρόκειται για ένα σύστημα πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων, το οποίο θα αποτελέσει βασικό εργαλείο του Δήμου για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, λειτουργώντας ουσιαστικά ως «ομπρέλα» κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης.

Όπως ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς, η τηλεφωνική γραμμή με δωρεάν κλήση θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα καλύπτει το σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου. Οι «πύλες εισόδου» θα υποστηρίζονται από κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα παρέχουν τις κατάλληλες πληροφορίες στα άτομα που θα τηλεφωνούν και θα δίνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη δομή στην οποία πρέπει να απευθυνθούν προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Θα παρακολουθούν, επίσης, την εξέλιξη του κάθε περιστατικού, ώστε να εντοπίζονται αλληλοεπικαλύψεις με στόχο την πιο ορθολογική αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών και των διατιθέμενων πόρων, αλλά και των νέων δομών που πιθανά είναι αναγκαίες.

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής ο Δήμος Βόλου θα επιδιώξει την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με όλες τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής παρέμβασης (τοπική Εκκλησία, ιδρύματα, φορείς, ΜΗΚΥΟ κ.λ.π) προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός.

«Όταν η ανεργία καλπάζει και τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, πρωταρχική μας μέριμνα δεν μπορεί παρά να είναι το πώς θα δημιουργήσουμε το αναγκαίο δίχτυ προστασίας των πιο ανήμπορων συμπολιτών μας», επiσήμανε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.

Ο κ. Παντσάς εκτίμησε ότι το σύστημα πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης κοινωνικών θεμάτων θα κατακτήσει σύντομα την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα συμβάλλει σταδιακά στον περιορισμό των κοινωνικών προβλημάτων στο Δήμο Βόλου.
otanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου