Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τέλος η δωρεάν περίθαλψη για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου και στην Φθιώτιδα

Θα πληρώνουν την επίσκεψη στους ιατρούς οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου απο 1ης Δεκεμβρίου, μετά από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στα συλλογικά τους όργανα.

Με ανακοίνωσή τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ενημερώνουν ότι εις εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση των Προέδρων και των Εκπροσώπων ΟΛΩΝ των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στις 6 Νοεμβρίου 2011, οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί προχωρούν σε επίσχεση των συμβάσεων τους έναντι του Οργανισμού, από 1 Δεκεμβρίου 2011.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε διότι:
1. Ο ΟΠΑΔ με την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους συμβεβλημένους Ιατρούς πέραν του έτους, έχει ήδη αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των Ιατρών.
2. Ο ΟΠΑΔ από 1 Νοεμβρίου 2011 έχει ενσωματωθεί στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί το περαιτέρω πλαίσιο λειτουργίας του και οι συμβεβλημένοι ιατροί βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα, ως προς την σχέση τους με τον νέο Οργανισμό.

Από 1 Δεκεμβρίου 2011 οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί θα δέχονται τους ασφαλισμένους αμειβόμενοι, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό τιμολόγιο, εκδίδοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές εφαρμογές συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου