Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής στα Ιαματικά Λουτρά Θερμοπυλών

Δείτε φωτογραφίες εδώ
Έγινε ο καθαρισμός 
στα Ιαματικά Λουτρά Θερμοπυλών

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή την προγραμματισμένη δράση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και της ευρύτερης περιοχής των Ιαματικών Πηγών Θερμοπυλών. Οι εθελοντές - μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών - μέσα σε μια ιδιαίτερα ηλιόλουστη μέρα, συγκέντρωσαν μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών. Δόθηκε δε η ευκαιρία να συζητήσουν με αρκετούς λουόμενους,επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για την αδιαφορία των αρμοδίων φορέων.

Οι Ιαματικές Πηγές Θερμοπυλών είναι γνωστές διεθνώς και δέχονται καθημερινά πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και ξένους, διερχόμενους και μη, που κάνουν τα λουτρά τους στα ιαματικά νερά. Είναι ένα από τα όμορφα μέρη της χώρας μας, γιατί συνδυάζει την πλούσια βλάστηση και το βουνό, με τα άφθονα ζεστά νερά των 43°. Είναι πάνω στον άξονα της Εθνικής Οδού και στο κέντρο της Ελλάδας, δίπλα στον παγκόσμια γνωστό αρχαιολογικό χώρο της Μάχης των Θερμοπυλών. Είναι απαράδεκτο να έχουμε τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης. Κι αυτό βαρύνει όλους μας, με κύρια την ευθύνη στις τοπικές ηγεσίες αλλά και στην κεντρική κυβέρνηση.

Μπορεί να λέμε με ευκολία «όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει», αλλά αυτές οι εικόνες αποτελούν ένα αδιάψευστο στοιχείο της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και είναι μέρος των αιτιών που μας οδήγησαν στη σημερινή γενικευμένη κρίση. Πριν μερικά χρόνια η περιοχή ήταν πόλος έλξης τουριστών, λειτουργούσαν ξενοδοχεία, είχε ειδικά λουτρά για υδροθεραπεία και διατηρούσε μια φήμη. Σήμερα όποιος περνάει, απλά κουνάει το κεφάλι...

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας θα συνεχίσει τέτοιες δραστηριότητες και σε άλλους τομείς της εθελοντικής δράσης

Φωτογραφίες απο τον καθαρισμό δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου