Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χρηματοδότηση πάλι από την ΕΕ για το "Βοήθεια στο σπίτι"

«Ύστερα από διαπραγμάτευση σε επίπεδο Υπουργού Εργασίας και αρμόδιου Επιτρόπου καθώς και μετά από συνεχείς τεχνικές συναντήσεις με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτεύχθηκε μετά από δύο έτη διακοπής και ως εκ τούτου επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού, η εκ νέου συγχρηματοδότηση των δράσεων κατ’ οίκον βοήθειας (Βοήθεια στο Σπίτι, Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βασισμένη στην τεκμηρίωση της απασχολησιμότητας των εμμέσως εποφελούμενων ατόμων (άτομα που αποδεσμεύονται από τη φροντίδα των ατόμων που χρήζουν βοήθειας).

Η συγχρηματοδότηση αυτή διασφαλίστηκε για το τρέχον έτος και υπό τον όρο της διαμόρφωσης ενός βιώσιμου συστήματος για το 2012.

…Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ο συγχρηματοδοτούμενος χαρακτήρας της πράξης, προϋπόθεση απαραίτητη για τη διασφάλιση των εργαζομένων (ανανέωση των συμβάσεων) και προκύπτουν πολλαπλές ωφέλειες για την εξοικονόμηση πόρων, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η συγχρηματοδότηση, ως μεταβατικό στάδιο υλοποίησης, θέτει ως προϋπόθεση στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε. την εκπόνηση ενός βιώσιμου συστήματος για τα Προγράμματα αυτά από το 2012 και μετά. Ήδη, έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και τα προκρινόμενα σενάρια βιωσιμότητας βρίσκονται σε φάση εξειδίκευσης.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου