Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάει και ο…AMIGOS!!!

Μαζί με την μακρά ιστορία της πάλαι ποτέ Δημοτικής Αγοράς της Λαμίας έπεσε άδοξα και μη ηρωικά στο πεδίο της μπουλντόζας και ο AMIGOS ένα καταπληκτικό και άκρως συμβολικό graffiti που είχε φιλοτεχνήσει μάλλον άγνωστος και πιθανόν άσημος αλλά ταλαντούχος ερασιτέχνης καλλιτέχνης.

Το εξαιρετικό αυτό δημιούργημα νεοελληνιστί graffiti κοσμούσε και έδινε ζωντάνια και χάρη στα χαλάσματα της πρώην δημοτικής αγοράς εδώ και χρόνιας και είχε γίνει στόχος….εκατοντάδων φωτογραφικών μηχανών ντόπιων και ξένων επισκεπτών της Λαμίας που τύχαινε να βρεθούν στην Πλατεία Λαού και το μάτι τους…έπιανε αυτή την σημειολογική έκφραση ή γραφή ή επιγραφή ή μήνυμα φιλίας από μια πόλη που δεν είναι πιά και τόσο φιλική στους ανθρώπους.
Μια τσιμεντούπολη γεμάτη κακοτεχνίες ,ατέλειωτους όγκους τσιμέντου ,πνιγμένη στην κακογουστιά και την αδηφαγία οικονομικών συμφερόντων.
Αυτό το ανθρώπινο μήνυμα ,αυτή την δόση ελπίδας σε μια πόλη που κυριαρχεί η απαισιοδοξία και η μιζέρια του νεοπλουτισμού χάθηκε για πάντα, έγινε σκόνη, έγινε μπάζα, έγινε σύννεφο που πέταξε εκεί ψηλά ως τη στρατόσφαιρα για να θυμίζει την ματαιοδοξία μιας κοινωνίας που έχει κατά βάθος-κατά βάθος χρόνου-και αισθήματα και πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Μονο που όλα αυτά τα καταπάτησαν αδίστακτα οι ξενόφερτοι εκσυγχρονιστές της πόλης που κατάφερε σε δυσκολότερους καιρούς να κρατήσει την ταυτότητα της και της την απαλλοτρίωσαν ετσιθελικά οι εκφραστές της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής άρχουσας τάξης.
ADIOS AMIGOS.
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου