Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Blog: Μαμά στο δρόμο

Σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον blog, μέσω του οποίου η blogger αναζητεί πεζοδρόμιο για να κυκλοφορήσει με τα παιδά της όπως λέει και η ίδια. Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, παραβάσεις και ότι άλλο που δε χωρά ούτε στη φαντασία μας!Το "Μαμά στο δρόμο" χωρίζεται σε 6 ενότητες: αρχική σελίδα, με άρθρα της ίδιας, ακατάλληλα πεζοδρόμια, παρκαρίσματα, η πόλη μου, προτάσεις και έντυπα, όλα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ίδια και τους αναγνώστες της.Η ίδα η blogger γράφει: Άνοιξα αυτή τη σελίδα με σκοπό να γράψω προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης για τους πεζούς. Αρχικά σκεφτόμουν απλά πράγματα, όπως παρεμβάσεις των δήμων, της τροχαίας κτλ.
Όμως, όσο περισσότερο σκέφτομαι το θέμα τόσο πιο πολύπλοκο φαίνεται. Κατάλαβα τελικά πως οι προτάσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αν περιοριστούν μόνο σε επιφανειακά μέτρα. Η κατάσταση οφείλεται σε σοβαρά, εγγενή προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας και για να βελτιωθεί πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, εκ βάθρων.
Ξεκίνησα προσπαθώντας ν' ανοίξω χώρο για να περνούν τα παιδιά μου, και διαπιστώνω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές σ' όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, από τον τρόπο που σκέφτονται πεζοί και οδηγοί ως τον τρόπο που ψηφίζονται και εφαρμόζονται οι νόμοι που μας αφορούν.
Ίσως τελικά τα παιδιά μας δεν προλάβουν να περπατήσουν στα ελεύθερα πεζοδρόμια που ονειρεύομαι. Ίσως όμως τα περπατήσουν τα εγγόνια μας. Βήμα-βήμα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και, αν αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και σε άλλους τομείς, τόσο το καλύτερο.


Μαμά στο δρόμο http://mamastodromo.blogspot.com


Πηγή http://www.qualitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου