Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Να τιμωρηθούν οι διεφθαρμένοι

Η χθεσινή ανάρτηση πανώ στα γήπεδα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό, γιατί η απειλή, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά και για την κοινοβουλευτική δημοκρατία διογκώνεται καθημερινά.
Η διαφθορά απειλεί να πνίξει το πολιτικό σύστημα. Δεν εννοούμε πως είναι όλο βυθισμένο στη σήψη και τη διαφθορά, αλλά η χιονοστιβάδα της άκριτης, αβασάνιστης και χωρίς στοιχεία καταγγελίας όλων συλλήβδην των πολιτικών ως λαμόγια τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.Η χθεσινή ανάρτηση πανώ στα γήπεδα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό, γιατί η απειλή, όχι μόνο για το πολιτικό σύστημα, αλλά και για την κοινοβουλευτική δημοκρατία διογκώνεται καθημερινά.
Οχι πως δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ομως, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι και προπαντός δεν αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα οι γενικεύσεις και η εκτόξευση κατηγοριών σε βάρος όλων.
Εκδηλώσεις σαν τις χτεσινές φανερώνουν πως η επώαση του αυγού του φιδιού έχει προχωρήσει.
Αποκαλύπτει επίσης πως το πολιτικό σύστημα οφείλει γρήγορα να προχωρήσει σε κάθαρση, να τιμωρήσει τους διεφθαρμένους (όχι μόνο τους πολιτικούς) και μάλιστα σκληρά. Να βάλει έναν πολιτικό στη φυλακή, όπως ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.
Η ατιμωρησία των διεφθαρμένων πολιτικών και πολιτών κάνει διπλό κακό. Από τη μία πλευρά εμπεδώνει την επικίνδυνη αντίληψη ¨κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει¨ και από την άλλη και πιο σημαντική δίνει στο λαό το ερέθισμα να σκεφτεί πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτή τη χώρα εξαιτίας της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι έτσι σκέφτεται σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών. Κι΄ αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία, καθώς και για την αντιμετώπιση της κρίσης.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου