Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση της Πρωτοβουλίας για οικονομική συνεισφορά του Δημοτικού Συμβουλίου στην κρίση

ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Λαμιέων &
Δημοτικούς Συμβούλους

Σταθερή άποψη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών ήταν, και εξακολουθεί να είναι, πολύ περισσότερο σήμερα σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η έμπρακτη συνεισφορά των αιρετών μέσω του δήμου. Πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα τέτοιων πρωτοβουλιών, δημιουργείται και το υπόβαθρο μιας συνεργασίας και συναινετικής λειτουργίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου με επίκεντρο τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Ως μια τέτοια κίνηση προτείνουμε, ένα ποσοστό της τάξεως του 25% των αποδοχών των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ και των επιτροπών να κατατίθεται σε συγκεκριμένο κωδικό, που θα μπορούσε να ονομαστεί «Κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του Δ.Σ»

Αυτός ο λογαριασμός μπορεί να αποδώσει ετήσια ένα ποσό της τάξεως των 25.000€. Ασφαλώς δεν είναι ποσό που θα δώσει λύσεις. Σίγουρα όμως θα ενισχύσει δραστηριότητες όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο που προτείνουμε να θέσετε σε λειτουργία ως Δημοτική Αρχή, καθώς και άλλες ανάλογες δραστηριότητες.

Επίσης στον κωδικό αυτό θα μπορούν να κατατίθενται ποσά που προέρχονται από τις αποδοχές δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου καθώς και δωρεές παλαιοτέρων αυτοδιοικητικών, που ίσως θελήσουν να ενισχύσουν τον εν λόγω κωδικό.

Αν υπάρχει συμφωνία στην πρότασή μας αυτή, προτείνουμε η διαχείριση του κωδικού αυτού να γίνεται από επιτροπή που να αποτελείται από τους επικεφαλείς των παρατάξεων που συμμετέχουν στο εκάστοτε Δ.Σ με βάση την αρχή της ομοφωνίας.

Υπό την έννοια που θέτουμε το παραπάνω ζήτημα, επιδιώκουμε την ομόφωνη υποστήριξη και όχι μια κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα χαιρετιστεί από τους πολίτες και θα αναβαθμίσει το κύρος της Δημοτικής Αρχής, ενώ μελλοντικά ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής για τους συνδημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου