Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Πράσινα» δάνεια για τους δήμους

Οι αδιάθετοι πόροι του «πράσινου» ταμείου θα μεταφερθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολυνθεί ο -υπό όρους και αυστηρές εγγυήσεις- δανεισμός των ΟΤΑ για την ανάπτυξή τους. Αυτό προβλέπει η μία από τις τέσσερις μεταβολές που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, το μισθολόγιο και τις κλαδικές-επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οι άλλες μεταβολές
Οι υπόλοιπες τροποποιήσεις Βενιζέλου στο πολυνομοσχέδιο αφορούν:
- Στο μέγιστο ποσοστό μείωσης των αποδοχών των δημόσιων υπαλλήλων για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, που καθιερώνεται στο 25%.
- Στη διάταξη που ήδη είχε εξαγγείλει ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την οποία δημιουργείται ταμείο-ειδικός λογαριασμός «κοινωνικής εξισορρόπησης», όπου θα οδηγούνται τα επιπλέον έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τα χρήματα αυτά θα διατίθενται σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τη δημοσιονομική πολιτικής της κυβέρνησης.
- Στην αλλαγή της παραγράφου 5 του επίμαχου άρθρου 37, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται έως τη λήψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (2014) η δυνατότητα του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις και προς εκείνους τους εργαζομένους που δεν τις έχουν υπογράψει.

aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου