Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ανταλλαγή ρούχων: Η μόδα στην κρίση

Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο μπαρ Σπιρτόκουτο στα Πετράλωνα ακόμη μια τέτοια συνάντηση στην οποία η καλεσμένοι φέρνουν όσα ρούχα δεν χρειάζονται αρκεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και καθαρά και σιδερωμέναΜια ομάδα κοριτσιών με αφετηρία το facebook ξεκίνησαν και στην Αθήνα τη μόδα του swishing δηλαδή την ανταλλαγή ρούχων.
Από τα ιδρυτικά στελέχη της ομάδας η Θάλεια Γελαδάκη, 26 χρονών.
Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο όπου έζησε και εργάστηκε 8 χρόνια. Εδώ και 3 χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ασχολείται –με μεγάλη επιτυχία- με το digital marketing. Λατρεύει τη μόδα και παραδέχεται ότι είναι «geek» ενώ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του swap NOT shop κινήματος.
Η ομάδα Swap not Shop, πραγματοποιεί συγκεντρώσεις ανταλλαγής ρούχων. Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο μπαρ Σπιρτόκουτο στα Πετράλωνα ακόμη μια τέτοια συνάντηση στην οποία η καλεσμένοι φέρνουν όσα ρούχα δεν χρειάζονται αρκεί να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και καθαρά και σιδερωμένα.
Πρόκειται για το swishing την ανταλλαγή, για μία νέα μορφή αγοράς, χωρίς οικονομικό κόστος, η οποία "γεννήθηκε", στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης και από την ανάγκη περιορισμού του υπερκατανωλισμού και προστασίας του περιβάλλοντος
Πώς λειτουργεί
Φέρνετε μια σακούλα με καθαρά και σε καλή κατάσταση ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Γυναικεία, ανδρικά και παιδικά. Είναι βασικό να είναι ΟΛΑ κατάλληλα για ανταλλαγή και να μην προορίζονται για πέταμα.
Μεταποιήσεις
Με στόχο ... το βρακί ναι γίνει νυφικό η ομάδα αγαπά τις μεταποιήσεις και καλούν οποιονδήποτε πιάνουν τα χέρια του, έχει μια ραπτομηχανή και όρεξη, να επικοινωνήσει μαζί τους. Υπάρχει (σατανικό) σχέδιο που φέρει το όνομα upcycling.
To Swap not Shop! ΔΕΝ είναι ένα event. Είναι μια ανεξάρτητη, ανοιχτή, μη κερδοσκοπική και αντι-καταναλωτική (και αντι-καταθλιπτική) δράση. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Για πρώτη φορά, χθες μπήκε και "υποχρεωτικός" κουμπαράς "ό,τι έχετε ευχαρίστηση", αποκλειστικά για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Η ιδέα έρχεται από το εξωτερικό, όπου γίνονται συχνά τέτοιου είδους διοργανώσεις. Ανάλογη ομάδα η "Restyle Team" υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση του πρώτου "swishing Party" στη Θεσσαλονίκη, από την Ιωάννα Μαναβοπούλου, τη Μαρία Μυλωνά, απόφοιτη φιλολογίας, τη Μυρτώ Τζούμα, φοιτήτρια δημοσίων σχέσεων και τη Μίνα Κότσου, φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου