Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Υπουργική απόφαση για ομάδα ελέγχου των δράσεων του «Καλλικράτη»

Πρόκειται για Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό το σχεδιασμό και την παρακολούθηση των δράσεων για την υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης».Στη συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό το σχεδιασμό και την παρακολούθηση των δράσεων για την υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» προχωρά η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα και Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
Πρόεδρος της ΟΔΕ αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ξηρός, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Καστανίδης, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καλλικράτης, που στοχεύει στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των ΟΤΑ, την ψηφιακή αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ως το 2014 και όπως είχε επισημάνει ο κ. Καστανίδης, αποτελεί αφετηρία για τους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου