Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κόμματα - αποκόμματα

Τελικά, απ’ ό,τι αποδεικνύεται, κανένας δημόσιος οργανισμός δεν είχε χρέη, δεν ταλαιπωρούσε το Δημόσιο από κακοδιαχείριση, κανείς δεν είχε πλεονάζον προσωπικό. Όλα αυτά ήταν κακόβουλες φήμες, δάκτυλος ξένων δυνάμεων, μια καπιταλιστική απάτη. Όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί είχαν πλεονάσματα σε μια χρεοκοπημένη χώρα. Αντίθετα, χρειάζονται μόνο δέκα προσλήψεις για κάθε εργαζόμενο του Δημοσίου που παίρνει σύνταξη.

Προφανώς και κανείς δεν είναι υπέρ των απολύσεων, προφανέστατα και κανείς δεν ηδονίζεται με τις απολύσεις, προφανώς και δεν αποτελεί αυτού του είδους η ευαισθησία μονοπώλιο κάποιων, είτε ατόμων είτε κομμάτων.
Ιδιαίτερα κομμάτων που το ιδεολογικό τους όραμα απαγορεύει διά… τανκς τις απεργίες. Για να μην τρελαθούμε στο τέλος! Ωστόσο, αυτή η κατάσταση του να μην εννοούμε να καταλάβουμε ότι χρεοκόπησε το… μαγαζί δεν έχει προηγούμενο. Τι ζητά λοιπόν ο ευρύτερος και στενότερος δημόσιος τομέας, που σημειωτέον αποτελούσε πάνδημο στόχο όλα τα χρόνια των παχιών αγελάδων; Οι στιγμές που ζούμε δεν είναι στιγμές ομαλότητας για να μιλάμε για δικαία και άδικα μέτρα. Το ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ναυάγησε στην ανικανότητά της, απέτυχε λόγω ελλείψεως πυγμής και δεν εφάρμοσε αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγουμε τα χειρότερα, δεν σημαίνει ότι η λύση είναι ο… Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σπλάχνο των σπλάχνων του συνδικαλιστικού - σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από καφενόβιους φτηνο-τσαμπουκάδες, ούτε της αξίζει τελικά να καταστραφεί από έναν Λυμπερόπουλο ή από έναν Φωτόπουλο. Αυτής της ποιότητας και αυτού του φρονήματος συνδικαλιστάρια θα μας πάρουν στον λαιμό τους – πέρα από την αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική;

Από την άλλη, η Ν.Δ. επαναδιαπραγματεύεται, καθώς φαίνεται, την επάνοδό της στην εξουσία. Ποια Ν.Δ.; Του Λυκουρέντζου, του Μαρκόπουλου, του Γκιουλέκα, του Καράογλου, του Πολύδωρα και όλων εκείνων των λαμπρών φωστήρων που στούκαραν τη χώρα στα βράχια, των παπών του παλαιοκομματισμού, της συνδιαλλαγής, του πελατειακού κράτους. Τελικά τα ψέματα τα λένε οι πολιτικοί ή τα θέλει ο λαός; Γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι οι ουρανομήκεις ανοησίες του Αντώνη Σαμαρά πείθουν έστω και την ίδια του… τη γυναίκα.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα ο «Ριζοσπάστης» έκανε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Δημοσίευσε στην προτελευταία σελίδα τα εκκαθαριστικά μερικών από τους πιο γνωστούς και πλούσιους Έλληνες, φυσικά χωρίς τα ονόματα, σεβόμενος την αρχή των προσωπικών δεδομένων. Οι απορίες μου είναι εύλογες: Μια τέτοια αποκάλυψη δεν τη δημοσιεύεις στην προτελευταία σου σελίδα, αλλά πρώτο θέμα στο εξώφυλλό σου, για να ξεσκεπάσεις την ασυδοσία της πλουτοκρατίας – που τόσο πολεμάει το ΚΚΕ. Δεύτερον, το ΚΚΕ τόλμησε να δηλώσει πολλάκις ότι δεν σέβεται το καπιταλιστικό Σύνταγμα της χώρας, διά στόματος της κυρίας Παπαρήγα δήλωσε επίσης για νόμους που επικύρωσε με την ψήφο της η Βουλή ότι θα κάνει το παν να μην εφαρμοστούν, εξαγγέλλει γενική απειθαρχία στους νόμους της πολιτείας, και αιφνιδίως το επαναστατικό ΚΚΕ της ανυπακοής «σέβεται» την αρχή των προσωπικών δεδομένων και δεν δημοσιεύει τα ονόματα των πλουτοκρατών που παίρνουν επιστροφή φόρου από την εφορία… Αλήθεια, τι προσπαθούν να αποφύγουν οι σύντροφοι του Περισσού;…

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου