Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φαινόμενα σήψης

Πριν από λίγα χρόνια το περιστατικό που θα σας περιγράψω δεν θα μπορούσε όχι μόνο να το φανταστεί κανείς, αλλά αν το έλεγε φωναχτά το λιγότερο που θα λάμβανε θα ήταν ο χαρακτηρισμός του φασίστα.Λοιπόν σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2011, μαθητές λυκείου της Αθήνας κάνουν κατάληψη του σχολείου τους με αίτημα να μην μεταφερθεί παράρτημα του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομείο της περιοχής τους.16χρονα παιδιά δεν δίνουν την ευκαιρία σε νέους που για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει σημασία ποιόν, έχουν πέσει στη λαίλαπα των ναρκωτικών, να ξεφύγουν από αυτή.Και από μόνο του το φαινόμενο αυτό δείχνει την πολιτισμική κατάπτωση ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως αυτής των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Η ανοχή μας στα ναρκωτικά είναι τεράστια, βλέπουμε δίπλα μας να τρυπιούνται νεαρά παιδιά και δεν κάνουμε τίποτα. Τους κοιτάμε με οίκτο και το ξεχνάμε. Τώρα πολλοί συνομήλικοί τους δεν τους δίνουν ούτε την ευκαιρία να ξεφύγουν.
Όταν στα Εξάρχεια της δεκαετίας του ’80 κάποιοι έριξαν την ηρωίνη, όλοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν.
Σήμερα κάνουν κατάληψη για να διώξουν αυτά τα παιδιά μακριά τους, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός.
Αν μπορούσαν μάλιστα να τα περιορίσουν σε κάποιο νησί, σαν παλαιότερα τους χανσενικούς, θα ήταν ευτυχείς.
Αντί να διαμαρτύρονται που δεν κάνουν μάθημα, που δεν έχουν υπολογιστές, που δεν έχουν σχολεία, που οι καθηγητές τους δεν ασχολούνται μαζί τους, κάνουν καταλήψεις για να εμποδίσουν κάποια παιδιά να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά.
Τα 20 τουλάχιστον χρόνια της πτώσης της ποιότητας της παρεχόμενης παιδείας δείχνουν τώρα τα δόντια τους. Και αυτό σε συνάρτηση με το όλο και περισσότερο επιδεινούμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον δεν δείχνουν δυστυχώς το μέλλον ευοίωνο. Εύχομαι να διαψευστώ…


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου