Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δράσεις καθαρισμού ακτών σε όλη την Ελλάδα

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των Λιμενικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμενων ιδιωτικών φορέων και απλών πολιτών στην πρόσκληση της HELMEPA για συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 35 καθαρισμοί ακτών και βυθού σε Αττική, Δυτική Μάνη, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Κάλυμνο, Λάρισα, Λέσβο, Μήλο, Ναύπακτο, Μαραθόπολη Μεσσηνίας, Ρέθυμνο, Σάμο, Σητεία και Χαλκίδα.
Οι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, με προγραμματισμένους καθαρισμούς σε πολλά σημεία της χώρας.

Στην Αττική, σήμερα, Σάββατο, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα/ ΙΒ Department πραγματοποιεί από τις 10.00 το πρωί εθελοντικό καθαρισμό της ακτογραμμής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Καθαρισμοί ακτών και βυθού έχουν επίσης προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες σε Γλυφάδα, Δέλτα Νέστου, Νέα Καρβάλη, Πόρτο Λάγος, Σαλαμίνα και Σκάλα Αβδήρων.

Πηγή:econews/HELMEPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου