Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τι σημαίνει κούρεμα 50% στο ελληνικό χρέος

Ένα κούρεμα της τάξης του 50% θα κοστίσει ακριβά στους πιστωτές της Αθήνας. Σε χρήματα, μια τέτοια μείωση, αναλογεί σε περίπου 165 δισ. ευρώ.Το μεγαλύτερο μερίδιο του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια ξένων επενδυτών, οπότε αυτοί είναι που θα υποφέρουν τα χειρότερα.Πάντως αυτό το σενάριο αυτό, που κερδίζει καθημερινά έδαφος, σχετίζεται με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους. Στην περίπτωση που επαληθευτεί αυτό το σενάριο θα έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των πιο σκληρών μέτρων της επόμενης τριετίας από την κυβέρνηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Πρόκειται για σενάριο στο οποίο γίνονται πλέον καθημερινές αναφορές από διεθνείς παράγοντες και το οποίο εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και των τραπεζών, ενώ διασφαλίζει τις καταθέσεις με χρηματοδότηση την ΕΚΤ.

Ο μεγαλύτερος ίσος πονοκέφαλος με ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους από χρηματοπιστωτικής πλευράς είναι το τι μέλει γενέσθαι με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς οι τράπεζες έχουν στην κατοχή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 67 δισ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/ti-simeni-kourema-50-sto-elliniko-chreos/#ixzz1Ytyudm00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου