Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κάλεσμα εθελοντισμού από την Δημοτική Αρχή Τρικάλων για προσφορά σε ηλικιωμένους

Ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η παραπάνω αντίληψη οδήγησε τη Δημοτική Αρχή Τρικάλων στην απόφαση να αναλάβει πρωτοβουλία για την οργάνωση της εθελοντικής δράσης στα Τρίκαλα, αναγνωρίζοντας ως ηθικό καθήκον της και υποχρέωση την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους συνανθρώπους μας τις έχουν ανάγκη.

Επίσης η έλλειψη προσωπικού στις Δομές του Δήμου Τρικκαίων αφού τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις αρκετού προσωπικού που απασχολούνται ως οικιακοί βοηθοί στα ΚΑΠΗ κάνουν επιτακτικοί την ανάγκη εθελοντικής προσφοράς.

Ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Ζήσης Γκουγκουστάμος απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά ώστε να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ καθαρίζοντας τους χώρους και φτιάχνοντας καφέ.

Ήδη δυο γυναίκες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στο 5ο ΚΑΠΗ και από αύριο θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Ζήσης Γκουγκουστάμος καλεί τους δημότες που θέλουν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να προσέλθουν από το γραφείο του.

Επίσης ο κ. Γκουγκουστάμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθούν Ημερίδες με θέμα τον εθελοντισμό που θα έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στο θέμα.
http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου