Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

"Πρωταθλήτρια" η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Σύμφωνα με στοιχεία, στην Κρήτη, που φημίζεται για τα καλύτερα προϊόντα μεσογειακής διατροφής, το 7% των παιδιών μέχρι 6 ετών έχουν χοληστερίνη στο «κόκκινο». Το 23% είναι παχύσαρκα και το 13% λιπόσαρκα.Η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης στην παιδική παχυσαρκία, λόγω έλλειψης σωστής διατροφής και άθλησης. Σύμφωνα με στοιχεία, στην Κρήτη, που φημίζεται για τα καλύτερα προϊόντα μεσογειακής διατροφής, το 7% των παιδιών μέχρι 6 ετών έχουν χοληστερίνη στο «κόκκινο». Το 23% είναι παχύσαρκα και το 13% λιπόσαρκα.
Αυτά αναφέρθηκαν σε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ της Βουλής, στο κλειστό μπάσκετ του Εσπέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης για την προώθηση της σωματικής άσκησης, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της προάσπισης της δημόσιας υγείας.

"Πες όχι στην παχυσαρκία, χάσε βάρος, κέρδισε ζωή" ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης, το οποίο ακολουθεί "πιστά", όπως φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έχει χάσει 12 κιλά, ενώ ο υφυπουργός αρμόδιος σε θέματα Διατροφής και Άθλησης Χρήστος Αηδόνης βρίσκεται όπως είπε, σε καλό δρόμο αφού έχει χάσει τα 2,5 κιλά από τα 6,5 που έχει στόχο.

"Η παχυσαρκία είναι ο καλός αγωγός για την κάθε ασθένεια και η άθληση και η καλή διατροφή είναι η απάντηση" τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: "Είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτικές και πολιτικές δεν μπορείς να κάνεις έχοντας κοιλιές. Εμείς πρέπει να δείξουμε πρώτοι ότι αθλούμαστε".
Πρέπει να βάλλουμε την άθληση και τη σωστή διατροφή στη ζωή μας, είπε ο Χρήστος Αηδόνης, ενώ ο ειδικός γραμματέας Διατροφής και Άθλησης Κώστας Παταβούκας αναφέρθηκε στη στρέβλωση που υπάρχει σήμερα καθώς "τα παιδιά αθλούνται με στόχο το ρεκόρ. Δεν εμπεδώνουν τις αξίες του αθλητισμού και της άθλησης".

Η διά βίου άθληση είναι απαραίτητη, είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης, βουλευτής της ΝΔ, υπεύθυνος του τομέα Αθλητισμού, ενώ μίλησε και για συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, ώστε να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται σωστά και να αθλούνται.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου