Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο θρυλικοί Σαολίν επιστρέφουν στην Αθήνα

Θα εμφανιστούν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Θέατρο Badminton

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά βγαλμένα απ' τον ναό των Σαολίν στη μακρινή Κίνα.

Δεκαπέντε μέλη από την αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν, που το 2007 - και στις τέσσερις παραστάσεις της - είχε γεμίσει ασφυκτικά το Θέατρο Badminton και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία με την παράστασή της «Wheel Of Life», επιστρέφει στην Αθήνα (και στον ίδιο χώρο) με τη νέα της παραγωγή «Shaolin Legend» για δύο παραστάσεις το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιέται, δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις, φτερωτά βέλη πιάνονται στον αέρα και η διάβαση πάνω από το νερό ή μέσα από την φωτιά δεν είναι πια μυστήριο. Ίσως είναι για μας μυστήριο ακόμη και στον 21ο αιώνα, αλλά όχι για την παραδοσιακή γνώση.

Οι λάτρεις των θεαματικών και άκρως εντυπωσιακών παραστάσεων αλλά και εκείνοι της τέχνης του Kung Fu θα βιώσουν την ατμόσφαιρα των ταινιών «Τίγρης και δράκος», «Ήρωας», «Ιπτάμενα στιλέτα» ή ακόμα και το «Kill Bill» σε μια υπερπαραγωγή που έπεισε τα Universal Studios να ετοιμάσουν ένα εντυπωσιακό dvd αφιερωμένο σε αυτούς αλλά και τις μεγάλες εφημερίδες παγκοσμίως να γράψουν διθυραμβικά σχόλια για αυτή την παγκοσμίως γνωστή ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου