Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

23 χιλιάδες αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί

«Πράσινο φως» για τουλάχιστον 23 χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς «άναψε» η αρμόδια διυπουργική επιτροπή.
Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται μεταξύ άλλων για 600 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών, 16.220 θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και επιπλέον 4.500 θέσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων για προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Επίσης, προβλέπονται 250 θέσεις για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου διδάσκοντες σε ΑΕΙ της χώρας, καθώς και 1.300 θέσεις για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό στα ΤΕΙ.
Κατανομή
Η κατανομή των θέσεων κατά κλάδο, ειδικότητα και βαθμίδα εκπαίδευσης θα γίνει με απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Ήδη, χθες από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα ονόματα 546 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διορίζονται ως μόνιμοι τη νέα σχολική χρονιά. Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των διευθύνσεων εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα μέχρι και την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου. Προσωρινά, οι διοριζόμενοι θα τοποθετηθούν σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής.
Εγκρίσεις δόθηκαν επίσης για 71 προσλήψεις δεκάμηνης διάρκειας στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), για 14 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, για 100 ιεροδιδάσκαλους ισλαμικής θρησκείας (διάρκειας εννέα μηνών), για 10 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις σε εποπτευόμενους από το υπουργείο Παιδείας φορείς, για τρεις θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ενός έτους για τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου