Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ευθύνες εκατέρωθεν για το αυτονόητο...

Ο παρακάτω   <<διάλογος >>  των δυο τοπικών αρχόντων σίγουρα δείχνει ότι μπορούμε να κοιμόμαστε   ήσυχοι   τα βράδια. Και φανταστείτε ότι έγινε για μια φωτιά που σε άλλες συνθήκες θα είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Το παρήγορο βέβαια είναι οτι δεν επέρριψαν  ευθύνες στον   Στρατηγό Άνεμο !! Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Στάϊκο , γιατί έστω και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και όταν η φωτιά στην Τοπική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής είχε σχεδόν σβήσει, πέρασε από το χώρο και έφερε και ένα μηχάνημα, το οποίο δεν χρειάστηκε να παρέμβει.Θα θέλαμε όμως να τον παρακαλέσουμε, να επισκεφθεί μέρα την συγκεκριμένη περιοχή για να διαπιστώσει ότι:
1) Στο τέλος του χωριού, υπάρχει τσιμεντοστρωμένος δρόμος από τον οποίο επιχειρούσαν και τόσο τα Μέσα της Πυροσβεστικής, όσο και του Δήμου.
2) Υπάρχουν διανοιγμένοι και καλοσυντηρημένοι αγροτικοί δρόμοι, από τους οποίους επιχείρησαν τα οχήματα του Δήμου και ΄΄έκοψαν΄΄ τη φωτιά.
3) Η περιοχή που περιβάλλει το χωριό της Αγίας Παρασκευής, είναι μια ιδιόκτητη βραχώδης περιοχή της οποίας η βλάστηση είναι φραγκόσυκα και θάμνοι. Δεν γνωρίζουμε, αν αυτό ο κ.Θ.Σταϊκος εννοεί υψηλή βλάστηση, στην οποία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά ο Δήμος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος μας με τέσσερις εργολαβίες των 25.000 ΕΥΡΩ, έχοντας ευθύνη απέναντι στους πολίτες και στις περιουσίες τους, παρενέβη και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις δημόσιες εκτάσεις που χρειάζονται αποψίλωση. Ακόμα και σε αυτές (Ισιαδάκι, Λόφος Μιχαήλ & Γαβριήλ, Κάστρο, Περιαστικά Άλση) που αποτελούν αρμοδιότητα των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Το μόνο που δεν θα κάνει, είναι να εφευρίσκει κάθε φορά ΄΄ υπεύθυνους ΄΄ για να καταλογίζει ευθύνες.
Καλούμε λοιπόν τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη, να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του και να συνεργαστεί με την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Άλλωστε, θέλουμε να γνωρίζει ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης, ότι η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης δεν είναι ανταγωνιστική, αλλά συμπληρωματική και δεν είναι κακό, να αναγνωρίζεται η επιτυχημένη πρωτοβουλία των Δήμων όπου αυτή υπάρχει.

Η Απάντηση του κ.Στάϊκου....
«Δεν μπορώ να καταλάβω το άγχος του κ. Κοτρωνιά για να μην μπορεί να απαντήσει το αυτονόητο:
1. Γιατί το γκρέιντερ της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας να εκβάλλει τα χόρτα εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίας Παρασκευής στις 12 παρά πέντε το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία οι ενέργειες αυτές θα έπρεπε να είχαν γίνει από το Μάϊο.
2. Ο κ. Κοτρωνιάς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι είναι άνθρωποι που συναντηθήκαμε στα χιόνια και στις πυρκαγιές και που δεν τους έχω συνηθίσει προσωπικά να φυγομαχούν, κάτι που θεωρώ ότι έγινε τώρα δεδομένου ότι θα έπρεπε να υπάρχει καθαρό μέτωπο στο Δ.Δ. Αγίας Παρασκευής.
3. Όπως είχαμε άψογη συνεργασία στους εκχιονισμούς και στις πυρκαγιές θα περίμενα και από την πρώτη βαθμίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντί να επιρρίπτει τις ευθύνες της σε τριτογενείς παράγοντες να αναλάβει τις δικές της.
4. Ο κ. Κοτρωνιάς είναι Δήμαρχος επί 12 έτη. Έχει αλλάξει, βάσει του Καλλικράτη, το νομοθετικό πλαίσιο για την πυροπροστασία και όπου έχει απορίες να ρωτάει όσους γνωρίζουν.
5. Όπως συνεργαστήκαμε το χειμώνα θα περίμενα να συνεργαστούμε και τώρα. Ο κ. Κοτρωνιάς όμως εάν είχε κάνει τον κόπο να έρθει στο ΣΝΟ τέλη Μαΐου θα ήξερε ποιες είναι οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του. Δεν το έκανε, ελπίζουμε να το κάνει του χρόνου πριν απειληθούν κατοικημένες περιοχές.
6. Παρακαλούμε τον κ. Κοτρωνιά, έστω και τώρα, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει εκ του νόμου και να καθαρίσει όλα τα οικόπεδα που βρίσκονται περιμετρικά των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Λαμιέων.
Ο κ. Κοτρωνιάς έχει συνηθίσει όταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί του, αυτό να είναι κακό για την πραγματικότητα.
Γνωρίζοντας ότι θα δεχτώ επιθέσεις από κονδυλοφόρους, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια στον κ. Κοτρωνιά, η πραγματικότητα είναι, όσο κι αν θέλουν να την παραχαράξουν, ότι προχθές στις 12 το βράδυ τα γκρέιντερ της Περιφέρειας καθάριζαν περιμετρικά το Δ.Δ. της Αγίας Παρασκευής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου