Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Απολύσεις για τα πλαστά πτυχία διευθυντών, συμβούλων.

Την πόρτα εξόδου θα δουν όσοι υποψήφιοι κατέθεσαν πλαστά πτυχία για να μοριοδοτηθούν κατά την πρόσφατη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντών σχολείων, σχολικών συμβούλων κ.λπ.).

Μάλιστα, ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μη βασίζεται μόνο στα πτυχία ξένων πανεπιστημίων. Έτσι οι υποψήφιοι, που διεκδικούν θέσεις στελεχών έχοντας τίτλο ξένης γλώσσας από ξένο ΑΕΙ, θα περνούν από συνέντευξη στη ξένη γλώσσα. Πιο συγκεκριμένα, χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε:
Έναρξη πειθαρχικής δίωξης σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις χρήσης πλαστών ή αλλοιωμένων πιστοποιητικών υποψηφίων για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης. Η έναρξη της πειθαρχικής δίωξης επιφέρει την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του εμπλεκόμενου εκπαιδευτικού σε περίπτωση επιλογής του σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης.
Πέραν της άμεσης κίνησης πειθαρχικής διαδικασίας με το ερώτημα της οριστικής παύσης, ο φάκελος της υπόθεσης θα αποστέλλεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Όσοι υποψήφιοι για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης επιθυμούν να μοριοδοτηθούν για τη γνώση ξένης γλώσσας με προσκόμιση πτυχίου, προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού διπλώματος ή διδακτορικού οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ΑΕΙ της αλλοδαπής θα εξετάζονται προφορικά από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
- Οσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμένουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων. Στις περιπτώσεις που σε κάποια συμβούλια επιλογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υποβλήθηκαν ήδη οι δηλώσεις προτίμησης, αυτές μπορούν να ανακληθούν. Οι υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολείων που δεν θα κάνουν δήλωση τοποθέτησης, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής σχολικών συμβούλων, παραμένουν στους πίνακες διευθυντών σχολικών μονάδων.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου