Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δεν θα χορέψω με τον Θύμιο το χορό του Ζαλόγγου

Φοράει συνήθως μαύρα γυαλιά ακόμη και όταν απευθύνεται στους πολίτες , δια τηλεοράσεως, ή στους συναδέλφους του. Είναι μόνιμα οργισμένος γιατί νιώθει σταθερά αδικημένος από τις κυβερνήσεις που επιχειρούν να τον φορολογήσουν, να του επιβάλουν ταμειακή μηχανή, να επιτρέψουν και σε άλλους να ασκήσουν το επάγγελμα του ταξιτζή και όχι μόνο στους περιούσιους σαν τον εαυτό του. Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος αποκαλεί «τρομοκράτη» τον υπουργό Μεταφορών, λες και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους μέσα στην κρίση και προειδοποιεί πως θα πάρει μαζί του την κυβέρνηση. Ίσως και τη χώρα… Το ερώτημα είναι αν μπορεί, τελικά, να πραγματοποιήσει τις απειλές του.
Οι πολιτικοί φοβούνται το Θύμιο και τους συναδέλφους τους. Αντί να βάλουν κανόνες στη λειτουργία των ταξί δεκαετίες τώρα τους… χαϊδεύουν με δωράκια, από την πρόσβαση στους λεωφοριόδρομους ως τις αυξήσεις στα κόμιστρα. Επιπλέον, κανένας δεν τόλμησε στα σοβαρά να τους φορολογήσει. Κάτι πήγε να γίνει με τις ταμειακές μηχανές, οι ιδιοκτήτες των ταξί ξεσηκώθηκαν και τώρα πολύ σπάνια παίρνει κάποιος απόδειξη από το ταξί.
Οι πολιτικοί θεωρούν πως ο Θύμιος και οι συνάδελφοί του συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κλίματος στην κοινή γνώμη. Αν ξεσηκωθούν οι ταξιτζήδες τότε μπορεί να πέσει και η κυβέρνηση. Η ΝΔ τους θεωρεί «δικά της παιδιά», το ΠΑΣΟΚ πάλι δεν τους έχει και για «αποπαίδια», ακόμη και αν ο αρμόδιος υπουργός τα έκανε θάλασσα και αντί για ρύθμιση προκάλεσε απορύθμιση, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.
Ο Θύμιος και οι συνάδελφοί του αποφάσισαν να εξαιρεθούν από τη νέα κατάσταση που δημιουργεί η κρίση. Αποφάσισαν ότι θα διατηρήσουν όλα τα προνόμια με πρώτο τη φορολογική ασυλία και θα μείνουν στην κίτρινη νησίδα μέχρι να περάσει η μπόρα οποότε και θα επιστρέψουν δαφνοστεφανομένοι και, κυρίως, αφορολόγητοι.
Αν δεν συμβεί αυτό θα πυρποληθούν μέσα στα αυτοκίνητά τους, όπως απείλησαν. Θεωρώ, βεβαίως, ότι αυτό είναι αποκλειστικό τους δικαίωμα. Δεν πιστεύω, όμως, σε καμία περίπτωση ότι νομιμοποιούνται, να μας σύρουν όλους στο χορό του Ζαλόγγου.
Δεν θέλω να χορέψω το χορό του Ζαλόγγου χέρι – χέρι με το Θύμιο. Θέλω να δώσουμε τη μάχη, να παλέψουμε και να κερδίσουμε τον πόλεμο της γενιάς μας. Σ΄αυτόν τον πόλεμο ο τουρισμός είναι το βαρύ μας όπλο. Ο Θύμιος και οι συνάδελφοί του το στρέφουν κατά της χώρας, τη δυσφημούν, ακυρώνουν τις θυσίες των πολιτών της και τους σπρώχνουν στην αυτοκτονία.
Αρμόδια για να μας προστατεύσει από το Θύμιο και τους συναδέλφους της είναι η Πολιτεία. Η εισαγγελική παραγγελία για το αυτόφωρο στην παρακώλυση των συγκοινωνιών αντιμετωπίστηκε με χλεύη. Η αστυνομική παρουσία στα αεροδρόμια και τα λιμάνια έρχεται να επιβάλει την τάξη και να ρυθμίσει την κυκλοφορία μετά τις καταλήψεις. Ο αρμόδιος υπουργός, ο Γιάννης Ραγκούσης, προχώρησε σε ρήξη χωρίς να υπολογίσει ούτε υποτυπωδώς τις επιπτώσεις της πράξης του και τώρα αναζητά συνωμότες που τον υπονομεύουν. Εν τω μεταξύ ο Θύμιος και οι συν αυτώ ξεκίνησαν το χορό του Ζαλόγγου… Και μας τραβάνε όλους προς το γκρεμό σαν να είμαστε μπουλούκι που βαδίζει χωρίς ηγεσία, και χωρίς κανόνες στη μάχη που κρίνει την επιβίωση της χώρας.

Μαρία Σπυράκη
aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου