Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ψηφίσματα του Δ.Σ. Λαμιέων για τα ταξί και το ΚΕΥΠ

Δύο ψηφίσματα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας,κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 20/7/2011,για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα με τις άδειες των ταξί και σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογούνται από το Υπουργείο Εθνικής άμυνας στο ΚΕΥΠ Λαμίας.

Διαβάστε τα δύο ψηφίσματα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων , με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ , που εκδηλώθηκαν μετά την υπαναχώρηση του νέου Υπουργού κ. Ραγκούση από τις συμφωνημένες θέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ με τον προηγούμενο Υπουργό κ. Ρέππα, εκφράζει την συμπαράστασή του , στηρίζοντας την αρχική συμφωνία τους, η οποία βρίσκεται στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος με υιοθέτηση θέσεων που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τον κ. Υπουργό να δεχτεί τους εκπροσώπους των ΤΑΞΙ και να προχωρήσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, βγάζοντας και τη χώρα από το αδιέξοδο μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

ΨΗΦΙΣΜΑ Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-07-2011 σχετικά με τη λειτουργία του ιστορικού Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου:

"Περιήλθε σε γνώση μας η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας , να μην υπάρχει σειρά νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της Λαμίας κατά το μήνα Αύγουστο. Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια δημιουργεί εύλογα σε όλους μας αμφιβολίες και ερωτήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΥΠ Λαμίας Η λειτουργία του ΚΕΥΠ στη Λαμία όλα αυτά τα χρόνια δεν αποτελεί περιστασιακό γεγονός Ήταν μια ορθή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, λαμβάνοντας υπόψη την γεωγραφική θέση της πόλης και γι’ αυτό και επένδυσε στην ανάπτυξη κτιριακών υποδομών. Η λειτουργία του ΚΕΥΠ είναι συνυφασμένη με τη ζωή και την πρόσφατη ιστορία της πόλης και για την τοπική κοινωνία θεωρείται δεδομένη και αναγκαία.

Σε πρόσφατο ερώτημα μας στον προηγούμενο Υπουργό Εθν. Άμυνας λάβαμε απάντηση η οποία δημοσιεύθηκε και στον «τύπο» ότι θα καταργηθούν για λόγους οικονομίας, μικρά κέντρα εκπαίδευσης, ασύμφορα λόγω της αναλογίας ολίγων εκπαιδευομένων και περισσοτέρων εκπαιδευτών, στην οποία κατηγορία προφανώς δεν εμπίπτει το ΚΕΥΠ Λαμίας. Για τον λόγο αυτό κάνουμε γνωστό ότι κάθε σκέψη για κατάργηση της λειτουργίας του ΚΕΥΠ Λαμίας, θα βρει αντίθετη ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής και τους φορείς που την εκφράζουν και καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιστορικού Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου